ΑΘΗΝΑ
03:47
|
16.04.2021
Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλες πλούσιες χώρες έχουν ήδη υπογράψει σχετικές συμφωνίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι “ανησυχεί” για τη βραδύτητα των συνομιλιών σε σχέση με την προμήθεια του εμβολίου κατά της Covid-19 στις φτωχότερες χώρες.

Μιλώντας στο κλείσιμο της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G20, η ‘Αγγελα Μέρκελ είπε: “Θα δούμε τώρα με τη Συμμαχία των Εμβολίων (Gavi) όταν ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, γιατί ανησυχώ που ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα”, είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες πλούσιες χώρες είχαν ήδη υπογράψει συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρίες για να εξασφαλίσουν την προμήθειά τους με εμβόλια.

Προς παράταση του lockdown η Γερμανία

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με κρατικούς ηγέτες στις 25 Νοεμβρίου για να συζητήσει εάν θα επιβάλει περαιτέρω περιορισμούς ή θα παρατείνει τους ισχύοντες μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η εφημερίδα Bild ανέφερε την Παρασκευή ότι η Μέρκελ θέλει να παραμείνουν σε ισχύ νέα μέτρα μέχρι τον Ιανουάριο αντί της εβδομαδιαίας προσέγγισης που προτιμούν οι ηγέτες των κρατών.

Η Bild ανέφερε επίσης ότι η Μέρκελ είπε στα μέλη των συντηρητικών ότι ήθελε «να γίνουν προτάσεις, όχι μόνο για δύο εβδομάδες αλλά μάλλον με προοπτική μέχρι τον Ιανουάριο».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα