ΑΘΗΝΑ
08:07
|
24.04.2024
Οι αναλυτές αναμένουν μια ''σφιχτή'' εκλογική κούρσα που θα μπορούσε να φτάσει στον δεύτερο γύρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα Κυριακή στην Μπουρκίνα Φάσο για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών εν μέσω κλιμάκωσης της τζιχαντιστικής βίας, που έχει κοστίσει πάνω από 2.000 ζωές φέτος και αναμένεται να αποτρέψει την ψηφοφορία σε εκατοντάδες χωριά.

Ο Πρόεδρος Ρος Καμπορέ επιδιώκει μια δεύτερη πενταετή θητεία, βασιζόμενος σε επιτεύγματα όπως η δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για παιδιά κάτω των πέντε ετών και την διάνοιξη δρόμων στην πιο άνυδρη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Είναι όμως η κατακόρυφη αύξηση των επιθέσεων από ομάδες με δεσμούς με τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους που έχει επισκιάσει τα πάντα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

O Καμπορέ αντιμετωπίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών και αντίπαλό του το 2015, Ζεφιρίν Ντιαμπρέ, και τον Έντι Κομπόιγκο του Κογκρέσου Δημοκρατίας και Προόδου, του κυβερνώντος κόμματος του επί 27 συναπτά έτη Προέδρου της χώρας, Μπλέζ Καμπαορέ, που ανετράπη το 2014.

Οι αναλυτές αναμένουν μια ”σφιχτή” εκλογική κούρσα που θα μπορούσε να φτάσει στον δεύτερος γύρο εάν κανένας υποψήφιος δεν κερδίσει περισσότερο από 50%.

Τα πρώτα αποτελέσματα του πρώτου γύρου αναμένονται έως τα μέσα της εβδομάδας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα