ΑΘΗΝΑ
22:21
|
23.04.2024
Η Γαλλία θα αρχίσει να χαλαρώνει τους περιοριστικούς κανόνες τις επόμενες εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία θα αρχίσει να χαλαρώνει τους περιοριστικούς κανόνες για την ανάσχεση του νέου κύματος του κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες, διεξάγοντας τη διαδικασία σε τρία στάδια, ώστε να αποφευχθεί μια νέα έξαρση της πανδημίας, δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης σήμερα Κυριακή.

Την Τρίτη, ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα απευθυνθεί στο γαλλικό έθνος σχετικά με την κατάσταση του ιού και μπορεί να ανακοινώσει μερική χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν από τις 30 Οκτωβρίου. O Γάλλος ηγέτης είχε δηλώσει ότι το δεύτερο lockdown θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

“Ο Πρόεδρος Μακρόν θα μιλήσει για τις προοπτικές για τις επόμενες εβδομάδες, ειδικά για το πώς προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Αυτό που διακυβεύεται είναι η προσαρμογή των κανόνων κλειδώματος καθώς βελτιώνεται η υγειονομική κατάσταση, αποφεύγοντας παράλληλα μια νέα έξαρση στην επιδημία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ στην εβδομαδιαία Le Journal Du Dimanche.

Την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι η Γαλλία θα κερδίσει τη μάχη της ενάντια στον κορονοϊό, αλλά είναι ένας αγώνας που θα πάρει χρόνο, προειδοποιώντας ότι το lockdown δεν είχε τελειώσει ακόμη.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορονοϊό στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 17.881 το Σάββατο, χαμηλότερος από τους 22.882 που αναφέρθηκαν την Παρασκευή, ενώ ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται με Covid-19 μειώθηκε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, φτάνοντας τα 31.365 άτομα.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα