ΑΘΗΝΑ
12:59
|
21.01.2022
Το ΥΠ.ΕΞ. της Γαλλίας ζήτησε από τις αρχές του Πακιστάν να αποσύρουν τα σχόλια ενός από τους υπουργούς της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ζήτησε από τις αρχές του Πακιστάν να αποσύρουν τα σχόλια ενός από τους υπουργούς της, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζει τους μουσουλμάνους όπως οι Ναζί είχαν μεταχειριστεί τους Εβραίους στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα σχόλια που δημοσιεύθηκαν στο Twitter από την Ομοσπονδιακή Υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν Σιρίν Μαζαρί το Σάββατο ήρθε ως μέρος μιας ευρύτερης σύγκρουσης που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Πακιστάν και της Γαλλίας σχετικά με τη δημοσίευση εικόνων του Προφήτη Μωάμεθ από γαλλικό περιοδικό.

https://twitter.com/ShireenMazari1/status/1330116822079856640

“Ο Μακρόν κάνει στους μουσουλμάνους αυτό που έκαναν οι Ναζί στους Εβραίους – Τα Μουσουλμανόπαιδα θα λάβουν αριθμούς ταυτότητας (άλλα παιδιά δεν θα λάβουν) όπως ακριβώς οι Εβραίοι αναγκάστηκαν να φορέσουν το κίτρινο αστέρι στα ρούχα τους για αναγνώριση”, δήλωσε η Μαζαρί σε ένα tweet που παραπέμπει σε άρθρο ισλαμικού ιστότοπου.

Ακολούθησε δεύτερο σχόλιο της Μαζαρί όπου επιμένει στον ισχυρισμό της για προκατάληψη και διακρίσεις κατά των Μουσουλμάνων πολιτών φέρνοντας ως παράδειγμα την μοναχική ενδυμασία σε σύγκριση με το χιτζάμπ.

“Αυτά τα μισητά λόγια είναι κατάφωρα ψέματα, εμποτισμένα με μια ιδεολογία μίσους και βίας. Μια τέτοια συκοφαντία είναι ανάξια αυτού του επιπέδου ευθύνης. Την απορρίπτουμε με τη μεγαλύτερη επιμονή”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Άγκνες φον ντερ Μιλ, προσθέτοντας ότι το Παρίσι είχε ενημερώσει την πρεσβεία του Πακιστάν για την έντονη καταδίκη του για τα σχόλια.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο του Πακιστάν στα τέλη Οκτωβρίου εξέδωσε ψήφισμα που καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον πρέσβη της από το Παρίσι, κατηγορώντας τον Μακρόν για “καπηλεία θρησκευτικού μίσους” εναντίον των μουσουλμάνων.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα