ΑΘΗΝΑ
11:13
|
16.05.2021
Η αστυνομία της Λευκορωσίας συνέλαβε δεκάδες άτομα στο Μινσκ σήμερα την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Λευκορωσίας συνέλαβε δεκάδες άτομα στο Μινσκ σήμερα την Κυριακή κατά τη διάρκεια της τελευταίας των πολύμηνων διαδηλώσεων που γίνονται στο φόντο των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου, ανέφεραν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της λευκορωσικής πρωτεύουσας και η αστυνομία χρησιμοποίησε χειροβομβίδες για να διαλύσει το πλήθος, ανέφεραν αρκετά μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας.

Η ομάδα δικαιωμάτων Viasna-96 δήλωσε ότι μέχρι τώρα είχαν συλληφθεί 70 άτομα.

Οι διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν από τον Αύγουστο με αίτημα την επαναδιεξαγωγή των εκλογών και την παραίτηση του ισχυρού άνδρα της χώρας και επί 26 συναπτά έτη προέδρου της, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Οι διαδηλώσεις που είχαν χάσει την δυναμική τους τον Οκτώβριο αναζοπυρώθηκαν μετά το θάνατο ενός 31χρονου αντικυβερνητικού διαδηλωτή Ρομάν Μποντάρενκο, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από αυτό που οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι ήταν βίαιος ξυλοδαρμός από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε την ευθύνη για τον θάνατο του Μπονταρένκο, λέγοντας ότι σκοτώθηκε σε σύγκρουση με άλλους πολίτες.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα