ΑΘΗΝΑ
17:12
|
25.04.2024
Με κατάρρευση κινδυνεύει λόγω της πανδημίας το υγειονομικό σύστημα της πολύπαθης περιοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να κατακλύσει το πενιχρό υγειονομικό σύστημα του παλαιστινιακού θύλακα μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν την Κυριακή σύμβουλοι δημόσιας υγείας και εμπειρογνώμονες.

Η Γάζα, όπου ο πυκνός και φτωχός πληθυσμός των 2 εκατομμυρίων είναι ευάλωτος σε μεταδοτικές ασθένειες, έχει καταγράψει 14.000 κρούσματα κορονοϊού και 65 θανάτους, κυρίως από τον Αύγουστο.

Εβδομήντα εννέα από τους 100 αναπνευστήρες της Γάζας εξυπηρετούν ασθενείς με Covid-19, δήλωσε ο Αμπντελραούφ Ελμανάμα, ένας μικροβιολόγος που είναι μέλος της ειδικής ομάδας αντιμετώπισης της πανδημίας.

“Σε 10 ημέρες το σύστημα υγείας δεν θα μπορεί να απορροφήσει μια τέτοια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που δεν θα βρουν θέση σε μονάδες εντατικής θεραπείας”, συμπλήρωσε ο Παλαιστίνιος γιατρός.

Η ηγεσία της Χαμάς που ελέγχει πολιτικά τη Γάζα έχει επιβάλει ήδη ένα lockdown και προχώρησε στην λήψη περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, ο μακροχρόνιος αποκλεισμός που έχει επιβληθεί από το Ισραήλ με τη βοήθεια της Αιγύπτου έχει καταφέρει ισχυρά πλήγματα στην οικονομία της περιοχής και κατ’ επέκταση και το υγειονομικό της σύστημα.

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα