ΑΘΗΝΑ
22:54
|
25.04.2024
Ο Αλγερινός Αμπού Ομπάιντα Γιουσούφ Αλ Ανάμπι φέρεται να ορίστηκε ως διάδοχος του Ντρουκντέλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM) επέλεξε έναν νέο ηγέτη για να αντικαταστήσει τον Αμπντελμαλέκ Ντρουκντέλ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιούνιο από γαλλικές δυνάμεις, ανέφερε το Σάββατο η ομάδα παρακολούθησης της τρομοκρατίας του SITE.

Ο Αλγερινός Αμπού Ομπάιντα Γιουσούφ Αλ Αναμπί, ο επικεφαλής του “Συμβουλίου των Αξιωματούχων” της AQIM, ορίστηκε ως διάδοχος του Ντρουκντέλ σύμφωνα με το SITE.

Ο Αλ Αναμπί βρίσκεται στη μαύρη λίστα της αμερικανικής “διεθνούς τρομοκρατίας” από τον Σεπτέμβριο του 2015, σύμφωνα με την ΜΚΟ Counter Extremism Project.

O Αναμπί έχει εμφανιστεί τακτικά στα βίντεο προπαγάνδας της ομάδας, και το 2013 ζήτησε περίφημα από τους Μουσουλμάνους να αντιδρούν κατά της παρέμβασης της Γαλλίας στο Μαλί.

Η AQIM επιβεβαίωσε επίσης το θάνατο της Ελβετίδας υπηκόου Μπεατρίς Στοκλί, η οποία απήχθη στο Τιμπουκτού ενώ εργαζόταν ως ιεραπόστολος το 2016.

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ προέκυψε από μια ομάδα που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από ριζοσπαστικούς Ισλαμιστές της Αλγερίας, οι οποίοι το 2007 συμμάχησαν με το δίκτυο Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων και αμάχων σε ολόκληρη την περιοχή του Σαχέλ, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης του 2016 σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και εστιατόριο στη Μπουρκίνα Φάσο που σκότωσε 30 άτομα, κυρίως Δυτικούς.

Η Γαλλία έχει περισσότερα από 5.000 στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα