ΑΘΗΝΑ
13:29
|
26.04.2024
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μεκντάντ προήχθη στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μεκντάντ προήχθη στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο την Κυριακή.

“Ο Πρόεδρος Άσαντ εξέδωσε τρία διατάγματα (322-323-324) στις 11/22/2020, ορίζοντας τον Δρ. Φαϊσάλ Μεκντάντ ως Υπουργό Εξωτερικών”, αναφέρει μια δήλωση.

Ο 66χρονος διπλωμάτης καριέρας θα αναλάβει το αξίωμα αφού ο προκάτοχός του, Ουάλιντ αλ Μουάλεμ πέθανε σε νοσοκομείο της Δαμασκού σε ηλικία 79 ετών.

Ο απεσταλμένος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Μπασάρ αλ-Τζαφάρι, διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και θα αντικατασταθεί στον ρόλο του ΟΗΕ από τον Μπασάμ Σαμπάχ, τον απεσταλμένο του επιτηρητή χημικών όπλων του ΟΗΕ.

“Ο πρέσβης Μπασάμ Σαμπάχ μεταφέρθηκε στη μόνιμη αντιπροσωπεία στη Νέα Υόρκη και διορίστηκε ως μόνιμος εκπρόσωπος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη”, αναφέρει η δήλωση.


Ο μακροχρόνιος υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ουάλιντ αλ Μουάλεμ, πέθανε στις 16 Νοεμβρίου σε ηλικία 79 ετών. Διορίστηκε στην κορυφαία διπλωματική θέση το 2006 και διετέλεσε αναπληρωτής πρωθυπουργός από το 2012.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα