ΑΘΗΝΑ
08:21
|
26.04.2024
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η διοίκηση Μπάιντεν δεν πρέπει να επανέλθει στη συμφωνία με το Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα την Κυριακή ότι η διοίκηση του εκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν “δεν πρέπει να επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν”.

Τα σχόλια, που έγιναν στην ετήσια τελετή μνήμης για τον Ντέιβιντ Μπεν Γκουριόν, τον πρώτο πρωθυπουργό του Ισραήλ, σηματοδοτούν ότι ο Νετανιάχου σχεδιάζει να επαναλάβει την δημόσια εκστρατεία ενάντια σε μια συμφωνία του Ιράν στην οποία είχε εμπλακεί και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα.

Οι δηλώσεις Νετανιάχου θα πρέπει να ενταχθούν και εντός της νέας προεκλογική εκστρατείας που πιθανότατα θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα, στην οποία ο δεξιός πρωθυπουργός θα ισχυριστεί ότι είναι ο μόνος που μπορεί να σταθεί σταθερά ενάντια στο Μπάιντεν και να προστατεύσει το Ισραήλ από το Ιράν.

Ο Νετανιάχου εμφανίζεται ενισχυμένος μετά την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με αραβικές χώρες όπως το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες έχουν βρεί κοινό έδαφος συνεννόησης με το Τελ Αβίβ στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν την επιρροή της Τεχεράνης. Από την άλλη πλευρά ο νεοεκλεχθείς Δημοκρατικός πρόεδρος θεωρεί την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του 2015 καταστροφική επιλογή.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα