ΑΘΗΝΑ
12:25
|
18.04.2024
Αντιδράσεις για τη διενέργεια κρατικής έρευνας για "τυχόν ευθύνες" στην παραβίαση μέτρων για την πανδημία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκαλεί η απόφαση για τη διενέργεια κρατικής έρευνας για “τυχόν ευθύνες” στην παραβίαση μέτρων για την πανδημία που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έπειτα από καταγγελία του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη κατά των τριών πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης, Δημήτρη Κουτσούμπα, Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη, επειδή συμμετείχαν σε εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για την “επόμενη πράξη στο κρεσέντο του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαράδεκτων απαγορεύσεων” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ που εξεδόθη το απόγευμα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως «καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Είχε προηγηθεί “βροχή” μισαλλόδοξων (στην καλύτερη περίπτωση…) αναρτήσεων του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη και επικεφαλής του κόμματος της “Νέας Δεξιάς” στο Τουίτερ.

Σε κάθε περίπτωση η έρευνα που θα διενεργηθεί από την κρατική ασφάλεια αναμένεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση αφενός της “διαπίστωσης” περί παραβίασης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας (που θεωρείται ποινικό αδίκημα) και αφετέρου προς την κατεύθυνση ενδεχόμενης πρόσκλησης πολιτών σε πράξεις ανυπακοής. 

Επειδή η καταγγελία αφορά πολιτικά πρόσωπα θεωρείται σίγουρο ότι η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη Βουλή με βάση τις διατάξεις περί άμεσης διαβίβασης που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα