ΑΘΗΝΑ
12:42
|
03.05.2024
1.388 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε προ ολίγου 1.388 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με το  μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ανέβηκαν στους 549 και 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από τη νόσο Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες.

“Η πίεση του συστήματος υγείας είναι κρίσιμη”, παραδέχθηκε η κ. Παπαευαγγέλου. Στην επικράτεια οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό ξεπερνούν τις 4.000, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για τη νόσο Covid-19 στην επικράτεια αγγίζει το 86%. Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% και στη Βόρεια Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 99%, διευκρίνισε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Πρόσθεσε πως διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση στη Βόρεια Ελλάδα, ίσως και πτώση στα κρούσματα, “αλλά όχι με τον ρυθμό που θα περιμέναμε”, υπογραμμίζοντας ότι “είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους”.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης διευκρίνισε ότι  από τα 1.388 νέα κρούσματα τα 300 ανιχνεύτηκαν στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα 252 στην περιφέρεια Αττικής, 88 στην περιφέρεια Πέλλας, 65 στην περιφέρεια της Ημαθίας και 81 στην περιφέρεια  της Καβάλας. “Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή και η τήρηση των μέτρων απαραίτητη”, τόνισε ο κ. Μαγιοργκίνης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σχολίασε ότι οι ρυθμοί ύφεσης των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα δεν ήταν αναμενόμενη. “Τίθεται θέμα για την πιστή εφαρμογή των μέτρων γιατί στη Bόρεια Ελλάδα παρατηρείται ύφεση, αλλά όχι με τους ρυθμούς που περιμέναμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα