ΑΘΗΝΑ
07:45
|
27.05.2024

Ομάδα ενόπλων φέρεται πως έχει εισβάλει στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ομάδα ενόπλων ανέπτυξε τις δυνάμεις της έξω από τα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομάδα ενόπλων φέρεται πως έχει εισβάλει στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ομάδα ενόπλων ανέπτυξε τις δυνάμεις της έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) στην Τρίπολη, επιχειρώντας να εισβάλει στο κτήριο, ενημερώνουν οι al-Wasat και Libya 24.

Οι ένοπλοι αρχικά επιχείρησαν να εισβάλουν στην έδρα της εταιρείας, ωστόσο, εμποδίστηκαν από τους φρουρούς αναφέρει το Reuters.

Η ανακοινωση της Εταιρείας Πετρελαίου επιβεβαιώνει ότι οι φρουροί των εγκαταστάσεων (PFG) απέτρεψαν την εισβολή των ενόπλων στο κτήριο και τονίζει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Οι ένοπλοι έχουν μπλοκάρει τον δρόμο που οδηγεί στην έδρα της NOC με οχήματα και καλούν σε παραίτηση τν επικεφαλής της NOC, Μουσταφά Σανάλαχ, καταγράφει βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το κίνητρο της απόπειρα εισβολής των ενόπλων παραμένει άγνωστο.


Σημειώνεται ότι η NOC ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να μεταφέρει τα κεφάλαιά της στην Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης έως ότου επιτευχθεί μία “ολοκληρωμένη πολιτική συμφωνία” στη χώρα.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου έχει προσπαθήσει να παραμείνει ουδέτερη στη χειμαζόμενη από τις συγκρούσεις Λιβύη, όπου το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών είναι χωρισμένο μεταξύ των δύο μεγάλων ομάδων, της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού που έχει δηλώσει πίστη στην Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα