ΑΘΗΝΑ
06:07
|
19.04.2024
Τρία 24ωρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών σύμφωνα με αποκάλυψη του δικτύου ABC.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός τόπου και χρόνου δείχνει ο Λευκός Οίκος καθώς φέρεται έτοιμος να υποδεχθεί καλεσμένους την επόμενη εβδομάδα για μια μικρή δεξίωση λίγες ημέρες μετά τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών. Οι ένοικοι του Λευκού Οίκου δείχνουν να αγνοούν την έξαρση του νέου κορονοϊού και τις συστάσεις των επιστημονικών συμβούλων που προτρέπουν τους Αμερικανούς να αποφύγουν φέτος τις συνεστιάσεις και τις μεγάλες οικογενειακές συναθροίσεις με σκοπό την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με προσκλητήριο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού δικτύου ABC, η Μελάνια Τραμπ ετοιμάζει ένα “πάρτι” εντός του Λευκού Οίκου για τις 30 Νοεμβρίου. Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για την είδηση που μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο.

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια το Σαββατοκύριακο και αξιωματούχοι των υγειονομικών αρχών ζήτησαν από τους Αμερικανούς να γιορτάσουν χωρίς πολλούς καλεσμένους φέτος την Ημέρα των Ευχαριστιών και κυρίως να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, ανακοίνωσαν προ ημερών ότι φέτος θα έμεναν στην Ουάσινγκτον και δεν θα μετέβαιναν στο ιδιωτικό τους γκολφ κλαμπ στη Φλόριντα, όπου παραδοσιακά γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών. Τελικά όλα δείχνουν ότι η δεξίωση θα διεξαχθεί τρεις ημέρες μετά το επίσημο Thanksgiving.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για το νέο πάρτι καθώς έρχεται μετά από μια σειρά εκδηλώσεων στον Λευκό Οίκο τους τελευταίους μήνες, που συνδέονται με την έξαρση κρουσμάτων εκεί, μεταξύ άλλων στον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ, που ασθένησε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ένας βοηθός του Λευκού Οίκου και άλλοι τέσσερις υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί πρόσφατα.

“Θέλουμε όλοι να κατανοήσουν ότι αυτά τα εορταστικά πάρτι μπορούν να εξελιχθούν σε εστίες υπερμετάδοσης”, δήλωσε σήμερα ο γενικός χειρουργός Τζερόμ Άνταμς σε συνέντευξη σήμερα στο ABC News, απευθύνοντας έκκληση οι γιορτές να πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους με όσο το δυνατόν λιγότερους καλεσμένους, ενώ επικαλέστηκε για μία ακόμη φορά τις συστάσεις των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών. “Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για τον Λευκό Οίκο, για τους Αμερικανούς πολίτες, για όλους”, τόνισε ο Άνταμς.

Ωστόσο, οι εκκλήσεις των ειδικών δεν φαίνεται να πείθουν πολλούς Αμερικανούς. Αν και τα αεροπορικά ταξίδια παρουσιάζουν μια μείωση της τάξεως του 60% σε σχέση με πέρυσι, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι στον τομέα των μεταφορών ανέφεραν ότι τη Δευτέρα κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών από τον Μάρτιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα