ΑΘΗΝΑ
10:09
|
03.05.2024
Η Σίντνεϊ Πάουελ υποστηρίζει ότι ο Μπάιντεν κέρδισε με “χρήματα κομμουνιστών”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποστάσεις πήρε το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ από τη δικηγόρο, η οποία έχει τάξει “βιβλικές αποκαλύψεις” για τα αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σίντνεϊ Πάουελ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας άλλαξε εκατομμύρια ψήφους υπέρ του νεοεκλεγέντα προέδρου και κατήγγειλε πως ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές με “χρήματα κομμουνιστών”.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχει ακόμα αποδεχθεί την ήττα επικαλούμενος εκτεταμένη “εκλογική νοθεία”.

“Η Σίντνεϊ Πάουελ ασκεί τη δικηγορία για δικό της λογαριασμό. Δεν είναι μέλος της ομάδας των νομικών συμβούλων του Τραμπ. Δεν είναι επίσης προσωπική δικηγόρος του προέδρου”, διαβεβαίωσε το επιτελείο Τραμπ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή.

Από την πλευρά της η Σίντνεϊ Πάουελ, σε γραπτή δήλωσή της που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου CBS News, ανέφερε: “Κατανοώ τη σημερινή ανακοίνωση. Θα συνεχίσω να εκπροσωπώ τον λαό (σ.σ. η Πάουελ χρησιμοποίησε την ετικέτα #WeThePeople) που ψήφισε υπέρ του Τραμπ και άλλων Ρεπουμπλικάνων και είδε να γίνεται μαζική κλοπή της ψήφου του μέσω της Dominion και της Smartmatic (σ.σ. εταιρείες οι οποίες προμήθευσαν συστήματα πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές)”. H δικηγόρος, η οποία έχει διατελέσει στο παρελθόν ομοσπονδιακή εισαγγελέας, πρόσθεσε:  “Θα καταθέσουμε προσφυγή σύντομα”.

Στις αρχές του μήνα ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter είχε χαρακτηρίσει την Πάουελ “σπουδαία νομικό” και “μέλος της ομάδος του” αναφερόμενος στους δικηγόρους που καταθέτουν αγωγές σε διάφορες πολιτείες αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η Πάουελ είναι επίσης αυτή, η οποία υποστήριξε πως η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) παρείχε την τεχνολογία προκειμένου να τροποποιηθούν τα ψηφοδέλτια από την ομάδα του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες. Είχε επίσης προαναγγείλει ότι η νομική ομάδα του Τραμπ ήταν στη διαδικασία προετοιμασίας μιας νέας αγωγής που σχετίζεται με νοθεία στην πολιτεία της Τζόρτζιας κάνοντας λόγο για αποκαλύψεις “βιβλικών” διαστάσεων. Κατηγόρησε μάλιστα τον (Ρεπουμπλικάνο) κυβερνήτη της Μπράιαν Κεμπ πως «συνωμότησε» εναντίον του Τραμπ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 306 εκλεκτορικές ψήφους, πολλές περισσότερες από τις 270 που χρειαζόταν για να επικρατήσει. Κέρδισε επίσης τη λαϊκή ψήφο, η οποία πάντως με δεδομένο το αμερικανικό πολιτικό σύστημα είναι απλά δείκτης δημοφιλίας, δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα, εξασφαλίζοντας 79,7 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 73,7 εκατ. υπέρ του νυν προέδρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα