ΑΘΗΝΑ
19:15
|
18.04.2024
Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζομένους στην Υγεία-Πρόνοια και ΑμεΑ, έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα 23 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καθώς οι δομές πρόνοιας, ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και τα γηροκομεία παραμένουν ανοχύρωτα στη μάστιγα του κορονοϊού.

“Δουλεύουμε σε χώρους κατά κανόνα υπεράριθμους, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. Με ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης, με ανθρώπους που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες αυτοπροστασίας. Τεστ στα γηροκομεία άρχισαν να γίνονται αφού θρηνήσαμε τους πρώτους νεκρούς και αυτά μόνο στους εργαζόμενους. Το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί, τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ελάχιστα.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε αλλεπάλληλα κρούσματα και κλείσιμο δομών, δεκάδες νεκρούς, τραγικές καταστάσεις αβοήθητων ανθρώπων με αναπηρία και γερόντων που πεθαίνουν σπίτι τους. Στο όνομα των κερδών η κυβέρνηση άφησε τους τομείς Υγείας και Πρόνοιας στο έλεος των μεγαλοεπιχειρηματιών και της πανδημίας” καταγγέλουν.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα εξής:

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. Να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών και των εργαζομένων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
  • Άνοιγμα δομών, πτερύγων και ιδρυμάτων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια και άνοιγμα νέων για να εξασφαλιστεί αποσυχρωτισμός. Αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτηρίων που πληρούν τις προδιαγραφές, επίταξη ιδιωτικών κτιρίων και ξενοδοχείων ώστε να μεταφερθούν ανάπηροι, ηλικιωμένοι, κακοποιημένες γυναίκες και εγκαταλελειμμένα παιδιά, προσφυγόπουλα και μετανάστες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δομές Πρόνοιας, ειδικής αγωγής, αποκατάστασης, φροντίδας ηλικιωμένων. Ειδικά για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία αυστηρή τήρηση καθηκοντολογίου.
  • Επίταξη ξενοδοχείων για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στις δομές κλειστής περίθαλψης Υγείας και Πρόνοιας ώστε να μη μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες τους και το αντίστροφο.
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους σε δομές ειδικής αγωγής και φροντίδας ηλικιωμένων. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης όλων των ΝΠΙΔ, άμεση κάλυψη των αναγκών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
  • Πλήρη κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία σε περίπτωση αναγκαστικής απουσίας λόγω COVID-19. Καμία δυσμενής μεταβολή σύμβασης, καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος στον «πάγο» της αναστολής ενώ υπάρχουν ακάλυπτες ανάγκες σε υπηρεσίες και θεραπείες.
  • Δωρεάν – μαζικά – εβδομαδιαία τεστ σε εργαζόμενους και υποστηριζόμενους/φιλοξενούμενους.
  • Να δοθεί τώρα το επίδομα και η σύνταξη σε όσα ΑμεΑ είτε διακόπηκε είτε το αίτημά τους εισάγεται για πρώτη φορά αλλά οι υποθέσεις τους μπλοκαρίστηκαν στα ΚΕΠΑ λόγω της 1ης και 2ης καραντίνας και της αδυναμίας των νοσοκομείων να δώσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά. (διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα