ΑΘΗΝΑ
14:15
|
05.10.2024
Σκάφος του ρωσικού στόλου ειδοποίησε το αμερικανικό αντιτορπιλικό Μακέιν για την παραβίαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσικό πολεμικό σκάφος φέρεται να εντόπισε ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ το οποίο έπλεε παράνομα εντός των χωρικών υδάτων της Ρωσίας, κοντά στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Μόσχας, το αμερικανικό αντιτορπιλικό ‘USS John S. McCain’, παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα “στις 06:17 ώρα Μόσχας σήμερα” (05:17 ώρα Ελλάδας), προτού εντοπιστεί και λάβει προειδοποίηση απο το ρωσικό αντιτορπιλικό ‘Ναύαρχος Βιναγκράντοφ’.

Το αμερικανικό πολεμικό σκάφος παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα κατά δύο χιλιόμετρα, στην περιοχή του Κόλπου του Μεγάλου Πέτρου. Όταν ειδοποιήθηκε από το ρωσικό σκάφος αποχώρησε από την περιοχή και δεν έκανε καμία προσπάθεια να επιστρέψει.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανκοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας: “Το ρωσικό σκάφος το οποίο παρακολουθούσε το αμερικανικό, προειδοποίησε το ξένο πλοίο, μέσω ενός διεθνούς καναλιού επικοινωνιών, για το απαράδεκτο τέτοιων ενεργειών και για το ενδεχόμενο επέμβασης ώστε να οδηγηθεί ο παραβάτης εκτός των χωρικών υδάτων”.

Το αντιτορπιλικό Μακέιν είναι εξοπλισμένο με συστοιχίες πυραύλων Κρουζ, αντιαροπορικούς και ανθυποβραχιακούς πυραύλους, οπλικά συστήματα κατά σκαφών επιφανείας και με δύο συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Αιγίας.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Κίνα είχε καταγγείλει τον Οκτώβριο παρόμοιο περιστατικό – το ίδιο αμερικανικό πολεμικό είχε παραβιάσει κινεζικά χωρικά ύδατα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα