ΑΘΗΝΑ
03:13
|
27.04.2024
Ο Πέτσας αδειάζει τον Γεωργιάδη: "Kάθε νεκρός μας συγκλονίζει όλους μας" ξεκαθαρίζει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποστάσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον μικρότερο αριθμό νεκρών που έχει από τον κοροναϊό σε σχέση με το Βέλγιο, παίρνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις περί πανηγυρισμού, ο Στέλιος Πέτσας άδειασε τον Γεωργιάδη τονίζοντας πως “η αίσθηση της απώλειας ακουμπάει όλο τον κόσμο”.

“Δεν υπάρχει κανένας πανηγυρισμός, είμαστε σε συνθήκες πολέμου, κάθε νεκρός μας συγκλονίζει όλους μας” ξεκαθάρισε.

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει

Πυρά κατά του Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας πως “η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία”.

“Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες.

Η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία. Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε”, σημείωσε η Κουμουνδούρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι τα στοιχεία που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας βρίσκεται στην 10η θέση παγκοσμίως σε αριθμό νεκρών από κοροναϊό- είναι ψευδή και ότι τα διεθνή στοιχεία δείχνουν άλλη εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε εκτός εαυτό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του σχετικά με τον κορονοϊό στον ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδημητρίου ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση είναι πίσω από τις εξελίξεις, ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε να παραθέτει αριθμητικά στοιχεία με τους νεκρούς ανά εκατομμύριο σε άλλες χώρες.

Όταν έφτασε στους αριθμούς της Ελλάδας (125 νεκροί ανά εκατομμύριο), ο κ. Παπαδημητρίου τον διέκοψε, ρωτώντας τον αν πανηγυρίζουν για τους συγκεκριμένους αριθμούς θανάτων στη χώρα μας, ο υπουργός απάντησε “Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε! Εσείς δεν ξέρω πώς πανηγυρίζετε στη ζωή σας“, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η συζήτηση.

Παραθέτουμε τον τηλεοπτικό διάλογο:

Γεωργιάδης: Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε! Εσείς δεν ξέρω πώς πανηγυρίζετε στη ζωή σας.

Παπαδημητρίου: Να είμαι ζωντανός πανηγυρίζω.

Γεωργιάδης: Εγώ, ότι κυβερνάμε μια χώρα και είναι 12 φορές καλύτερη από Βέλγιο το πανηγυρίζω, ναι! Γιατί σώσαμε ανθρώπους, εντάξει;

Παπαδημητρίου: Πανηγυρίζετε 120 νεκρούς.

Γεωργιάδης: Σταματήστε την πτωματολογία. Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλη μέρα γκρίνια και κατηγορίες.

Παπαδημητρίου: Κύριε υπουργέ, τι λέτε. Νομίζω κάνετε λάθος.

Γεωργιάδης: Μαζευτείτε λίγο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάτε στο 3%, θα πάτε στο -23%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα