ΑΘΗΝΑ
21:24
|
03.12.2021
Σάλο στο πολιτικό τερέν αλλά και πάρτι στα social media προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Επικρατείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλο στο πολιτικό τερέν αλλά και πάρτι στα social media προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην ΕΡΤ σχετικά με τις ΜΕΘ και την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, αντί να απολογηθεί για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ και την απώλεια εκατοντάδων ζωών, δήλωσε το απίστευτο: “Aν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%”.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια το έκανε ακόμη χειρότερο, μαλώνοντά μας που δεν προσέχουμε και αρρωσταίνουμε, καθώς τόνισε ότι “οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες”. 

Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη προκάλεσε μια οργισμένη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει κάνει την τυμβωρυχία επίσημη γραμμή της και τον υπουργό Επικρατείας για “κακοποίηση της λογικής”.

“Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές” σχολίασε η Κουμουνδούρου.

“Η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης, αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους, που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ, που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων, που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας. Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Θέση στην κόντρα πήρε και το Κίνημα Αλλαγής, που σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει άστοχες και επικίνδυνες τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας. “Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ότι ‘οι περισσότερες ΜΕΘ φέρνουν περισσότερους θανάτους’ δεν είναι απλά άστοχες αλλά επικίνδυνες.  Αν δεν είναι αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες τους, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα” σχολίασε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα