ΑΘΗΝΑ
12:39
|
22.06.2024
"Εικαστική" παρέμβαση ιδιότροπου καλλιτέχνη, εξωγήινο "ενθύμιο" ή μισοτελειωμένη εγκατάσταση αγνώστου ταυτότητας;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Εικαστική” παρέμβαση ιδιότροπου καλλιτέχνη, εξωγήινο “ενθύμιο” ή μισοτελειωμένη εγκατάσταση αγνώστου ταυτότητας και σκοπιμότητας; Σε ένα πράγμα συμφωνούν οι περισσότεροι από αυτούς που επιχείρησαν να δώσουν μία απάντηση στο μυστήριο που καλύπτει τον πρόσφατο εντοπισμό ενός μεταλλικού μονόλιθου ύψους περίπου τριών μέτρων σε ερημική περιοχή στη Γιούτα των ΗΠΑ:

Θυμίζει το περίφημο αντικείμενο από την ταινία “2001: Οδύσσεια του Διαστήματος” που γύρισε το 1968 ο Στάνλεϊ Κούμπρικ και η οποία ξεκινά με τις αντιδράσεις μιας ομάδας πιθήκων μπροστά σε έναν τεραστίων διαστάσεων παραλληλόγραμμο μονόλιθο.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian παρουσιάζοντας σχετικό ρεπορτάζ τόνισε πως η ανακάλυψη αυτού του αξιοπερίεργου αντικειμένου οφείλεται στον Αμερικανό πιλότο Μπρετ Χάτσινγκς που έσπευσε να μιλήσει για την ανακάλυψή του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Γιούτα, KSLTV.

Ο Χάστσινγκς μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό τόνισε: “Αυτό είναι το πιο περίεργο πράγμα που έχω συναντήσει εκεί έξω όλα τα χρόνια των πτήσεών μου… Υποθέτω ότι το τοποθέτησε εκεί κάποιος καλλιτέχνης του ή κάτι τέτοιο. Ή απλά κάποιος που ήταν μεγάλος φαν της ταινίας “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος””.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα