ΑΘΗΝΑ
10:23
|
18.04.2024
Υποσχέθηκε μονιμοποίηση ως "πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υποσχέσεις για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών που δίνουν μάχη για τη διάσωση και θεραπεία ασθενών από κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Υγείας.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε πάντως να εμφανίσει τα ελάχιστα που προτίθεται να κάνει για το καταρρακωμένο σύστημα “δημόσιας” υγείας στη χώρα σαν “μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία” της “αδήριτης ανάγκης” για τη στελέχωση νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κριτική κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις φανερές αδυναμίες του συστήματος υγείας που δοκιμάζεται από τις πολυετείς πολιτικές λιτότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να εξωραΐσει την κατάσταση παραθέτοντας ορισμένα στοιχεία για το “πριν” και το “μετά”.

«Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα έχουμε αναπτυγμένες ΜΕΘ 1.242. Το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας πριν την πανδημία ήταν 88.690 εργαζόμενοι, σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 100.000. Και βέβαια πριν την πανδημία -για την ακρίβεια το 2018- δαπανήσαμε για την Υγεία 3,8 δισεκατομμύρια περίπου, και το 2020 έχουμε δαπανήσει 4,8 δισεκατομμύρια» ανέφερε χαρακτηριστικά επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να αποκατασταστήσει, όπως είπε, «την τάξη και την αλήθεια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα