ΑΘΗΝΑ
13:46
|
30.04.2024
Τους έταξε εκατοντάδες iPads με αντάλλαγμα άδειες οπλοκατοχής για υπαλλήλους της εταιρείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας ασφάλειας της Apple κατηγορείται για απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικών με εκατοντάδες δωρεάν iPads προκειμένου να εξασφαλίσει άδειες οπλοκατοχής για υπαλλήλους της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της Καλιφόρνιας δύο στελέχη της αστυνομίας αρνήθηκαν να εγκρίνουν τέσσερις άδειες οπλοκατοχής (CCW) που “παρακρατήθηκαν από υπαλλήλους της Apple” εάν δεν λάμβαναν κάτι σε αντάλλαγμα. Για αυτές τις τέσσερις άδειες ο επικεφαλής ασφάλειας της Apple Τόμας Μόγερ φέρεται να πρότεινε μια δωρεά 200 iPads, αξίας 70.000 δολαρίων, στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας.

Η παράδοση των iPads δεν έγινε ποτέ καθώς σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές ο 50χρονος Μόγερ και ένας εκ των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών αντιλήφθηκαν την τελευταία στιγμή ότι εκδόθηκε ένταλμα και ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών αρχών και κατάσχεση εγγράφων από το γραφείο του σερίφη στην Σάντα Κλάρα. Η αστυνομία διερευνά την εν λόγω υπόθεση δωροδοκίας εδώ και δύο χρόνια.

″Ο Μόγερ είναι αθώος. Δεν έκανε τίποτα λάθος, τουναντίον ενήργησε με την υψηλότερη ακεραιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα αθωωθεί στη δίκη”, δήλωσε ο δικηγόρος του επικεφαλής ασφαλείας της Apple στο CNBC. “Περιμένουμε από όλους τους υπαλλήλους μας να συμπεριφέρονται με ακεραιότητα. Αφού μάθαμε τους ισχυρισμούς, πραγματοποιήσαμε μια διεξοδική εσωτερική έρευνα και δεν εντοπίσαμε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Μόγερ διέπραξε κάποιο αδίκημα”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Apple.

Ο ένας αστυνομικός κατηγορείται για δωροληψία και ο δεύτερος για συνέργεια σε δωροληψία.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Σάντα Κλάρα είπε ότι, ενώ ο κρατικός νόμος λέει ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν αυτές τις άδειες μεταφοράς όπλου στην Καλιφόρνια πρέπει να επιδείξουν “καλό σκοπό”, καθώς και να ολοκληρώσουν μια σχετική διαδικασία, ο σερίφης έχει τον τελευταίο λόγο να καθορίσει ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια άδεια οπλοκατοχής CCW κοστίζει από 200 έως 400 δολάρια. Η επίσημη απαγγελία κατηγοριών έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα