ΑΘΗΝΑ
14:51
|
25.04.2024

Η επικείμενη έναρξη των εμβολιασμών κατά των νέων κορονοϊών covid19 δεν πρόκειται να σταματήσει άμεσα τον Γολγοθά των δεινών που προκαλεί η πανδημία προειδοποίησε σήμερα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επικείμενη έναρξη των εμβολιασμών κατά των νέων κορονοϊών covid19 δεν πρόκειται να σταματήσει άμεσα τον Γολγοθά των δεινών που προκαλεί η πανδημία προειδοποίησε σήμερα ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Μιλώντας μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης συνασπισμού «Λαϊκού Κόμματος» και Πράσινων ο Κουρτς αναφέρθηκε σε μία “Στρατηγική για τους επόμενους μήνες”. Ανήγγειλε αφενός περισσότερα μαζικά τεστ από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη ώστε να ελεγχθούν καλύτερα και έγκαιρα οι μολύνσεις και αφετέρου την έναρξη ευρύτερου εμβολιασμού για να “νικηθεί” η πανδημία.

Σημείωσε πως τα προγραμματισμένα για πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων μαζικά τεστ δεν θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε όλη την Αυστρία, αλλά αρχικά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου με προτεραιότητα σε Τιρόλο και Φόραλμπεργκ, όπου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Παράλληλα ευχαρίστησε ρητά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη σύναψη συμφωνιών διάθεσης των εμβολίων για ολόκληρη την Ευρώπη και για την δίκαιη κατανομή τους στα κράτη-μέλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα