ΑΘΗΝΑ
11:46
|
20.04.2024

Εντείνει τις συναντήσεις με υπουργούς Εξωτερικών χωρών που παίζουν ρόλο-κλειδί στη μακρά διαδικασία για την εξεύρεση πολιτικής λύσης που θα τερματίσει τον πολυετή πόλεμο στη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνει τις συναντήσεις με υπουργούς Εξωτερικών χωρών που παίζουν ρόλο-κλειδί στη μακρά διαδικασία για την εξεύρεση πολιτικής λύσης που θα τερματίσει τον πολυετή πόλεμο στη Συρία ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Γκέιρ Πέντερσεν.

Σήμερα ο Πέντερσεν μετέβη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας όπου είχε συνάντηση με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών, πρίγκηπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν.

Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, ένα 48ωρο μετά τις ανάλογες επαφές που είχε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, όπου συνάντησε μεταξύ άλλων και τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Σε καμία από τις δύο συναντήσεις δεν έγινε γνωστό εάν υπήρξε κάποιο απτό αποτέλεσμα.

Ωστόσο είναι φανερό πως ο απεσταλμένος του ΟΗΕ επιχειρεί αθόρυβα την αναβίωση της διπλωματικής κινητικότητας στο συριακό ζήτημα έπειτα και από τις επαφές που είχε προ ημερών στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Στη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο στις 19 Νοέμβρη ο Πέντερσεν είχε αναφερθεί στο “απαραίτητο” ρόλο “διεθνών εταίρων-κλειδιά” προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στις μαραθώνιες διαδικασίες εξεύρεσης πολιτικής συμφωνίας αφού προηγουμένως η Συριακή Συνταγματκή Επιτροπή καταφέρει να καταλήξει στο σχέδιο νέου συντάγματος με στόχο την “επόμενη μέρα” στη Συρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα