ΑΘΗΝΑ
10:27
|
30.04.2024
Πώς αντέδρασε το Παλάτι στην τόσο προσωπική αποκάλυψη της Δούκισσας μέσω των “Νιου Γιορκ Τάιμς”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δούκισσα του Σάσεξ αποκάλυψε ότι είχε μια αποβολή τον περασμένο Ιούλιο μετά τη γέννηση του γιου της, Άρτσι. Η Μέγκαν Μαρκλ περιγράφει τον “σχεδόν αβάσταχτο πόνο και τη θλίψη” που βίωσε σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους “Νιου Γιορκ Τάιμς” (New Ork Times).

“Ήξερα ότι ενώ κρατούσα στην αγκαλιά μου το πρώτο μου παιδί, πως έχανα το δεύτερο”, γράφει η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός και στη συνέχεια αναφέρεται στα συναισθήματα του συζύγου της, πρίγκιπα Χάρι: “Τον έβλεπα να ραγίζει η καρδιά του ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δικά μου σπασμένα κομμάτια”.

Στο άρθρο της η 39χρονη Μέγκαν Μαρκ γράφει για τις “απώλειες και τον πόνο που βιώνει ο καθένας μας το 2020”. Η αφορμή για την τόσο προσωπική αποκάλυψη της Μέγκαν Μαρκλ είναι η επερχόμενη Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διαμένει μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι μετά την απόφασή τους να εγκαταλείψουν τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Η Μαρκλ προτρέπει τους αναγνώστες της να ρωτάνε πάντα “εάν ο διπλανός τους είναι καλά”.

Πηγή πολύ κοντά στη Δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαίωσε στο BBC πως η υγεία της Μέγκαν Μαρκλ είναι πλέον καλή και ότι το ζευγάρι θέλησε να μιλήσει για το τι τους συνέβη τον περασμένο Ιούλιο καθώς μέσα από την προσωπική τους εμπειρία συνειδητοποίησαν πόσο συνηθισμένη είναι η απειλή της αποβολής για χιλιάδες ζευγάρια στον κόσμο.

“Η απώλεια ενός παιδιού συνεπάγεται αβάσταχτη θλίψη, η οποία βιώνεται από πολύ κόσμο αλλά συζητιέται από λίγο”, σχολιάζει η Μέγκαν Μαρκλ. “Μέσα στον πόνο για την απώλειά μας, ο σύζυγός μου και εγώ ανακαλύψαμε πως σε μια αίθουσα με 100 γυναίκες, 10 έως 20 από αυτές θα υπέφεραν από μια αποβολή. Κι όμως, παρά τη συγκλονιστική ομοιότητα αυτού του πόνου, η συζήτηση παραμένει ταμπού γεμάτη ντροπή και διαιωνίζει έναν κύκλο μοναχικού πένθους”, αναφέρει σε άλλο σημείο του άρθρου της.“Κάποιες έχουν μοιραστεί τις ιστορίες τους με γενναιότητα. Άνοιξαν την πόρτα, γνωρίζοντας πως όταν κάποια από εμάς λέει την αλήθεια, θα ακολουθήσουν και άλλες το παράδειγμα”, καταλήγει. 

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε: “Πρόκειται για ένα πολύ προσωπικό θέμα και δεν θα θέλαμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο”.

Η Δούκισσα του Σάσεξ είναι το δεύτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας που μιλάει ανοιχτά για μια αποβολή. Η πρώτη ήταν η Ζάρα Τίνταλ, εγγονή της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β΄. Το 2018 η Τίνταλ μίλησε δημοσίως για τις δύο αποβολές της πριν από τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

Να σημειωθεί ότι η αποβολή της Μαρκλ συνέπεσε με την κατάθεση της μήνυσης σε βάρος της βρετανική εφημερίδας Mail on Sunday για τη δημοσίευση ενός γράμματος που είχε γράψει στον πατέρα της. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε επ’ αόριστον και για λόγους που παραμένουν απόρρητοι. Όπως είχε ανακοινώσει ο σερ Μαρκ Ουάρμπι, ο δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση, η αναβολή χορηγήθηκε σε δικαστική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων της Δούκισσας, που επικαλέστηκαν “απόρρητους λόγους”. 


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα