ΑΘΗΝΑ
11:25
|
24.04.2024
Επέκρινε την ΕΕ για τα... "λάθη της" και κάλεσε τις ΗΠΑ σε συνεργασία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χρησιμοποιώντας την τακτική που ορίζει την επίθεση ως την…καλύτερη άμυνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέκρινε την ΕΕ για τα “λάθη της” και την αδυναμία της “να κατανοήσει” ότι θα ενίσχυε την αξία της σε περίπτωση που αποφάσιζε να επιτρέψει την ένταξη της Τουρκίας.

“Αναμένουμε από την ΕΕ να παραδεχθεί τα λάθη της και να κατανοήσει την αξία που θα προσθέσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση” είπε ο Τούρκος υπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Σχεδιασμού του κρατικού Προϋπολογισμού.

Κατά κάποιο τρόπο ο Τσαβούσογλου θύμισε αυτά που είχε πει την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας “επίθεση φιλίας” στην Ευρωπαϊκή Ένωση. “Βλέπουμε τους εαυτούς μας σαν αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης με την οποία μοιραζόμαστε ιστορικούς δεσμούς 600 ετών” είχε πει τότε ο Ερντογάν…

Διάθεση συνεργασίας και με τον Μπάιντεν

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να κουνήσει “σημαία φιλίας” και στη νέα κυβέρνηση που συγκροτεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ προβάλλοντας λόγους αμοιβαίου “στρατηγικού συμφέροντος”. 

«Η Τουρκία θα καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για να οδηγήσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ σε θετική κατεύθυνση βάσει στρατηγικών συμφερόντων» ανέφερε, επισημαίνοντας πως “παρά τις διαφορετικές οπτικές” σε περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια σε χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη, η Τουρκία “επιχειρεί να δράσει σε διαβούλευση και συντονισμό με τις ΗΠΑ”.

“Θα είναι σημαντικό να ανοίξουμε νέες σελίδες στις σχέσεις μας σε ό,τι αφορά τη συνεργασία στην οικονομία, την πολιτική και την ασφάλεια” ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα