ΑΘΗΝΑ
08:22
|
25.04.2024
"Επιτέλους υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ", διαμήνυσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της συμφωνίας της Κομισιόν με τη Moderna για 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες μπορεί να έχουν εμβολιαστεί πριν το τέλος Δεκεμβρίου.

“Μέχρι τώρα η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμβόλαια με έξι εταιρείες. Υπάρχει επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ. Τα εμβόλια είναι σημαντικά αλλά αυτό που μετρά είναι εμβολιασμοί”, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υπογράψει με την AstraZeneca, την αμερικανική Johnson & Johnson, το γαλλοβρετανικό δίδυμο Sanofi-GSK, το αμερικανογερμανικό δίδυμο Pfizer-BioNTech, τη γερμανική CureVac και -χθες – με τη Moderna.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξήγησε ότι “Τα κράτη μέλη πρέπει να προετοιμαστούν σε επίπεδο υποδομών. Μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες, για μια περίπλοκη αλυσίδα ψύξης (εμβόλια που πρέπει να διατηρηθούν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όπως της Pfizer στους -75 βαθμούς Κελσίου), κέντρα εμβολιασμού, εκπαίδευση του προσωπικού. Τα κράτη μέλη πρέπει να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη εκατομμυρίων δόσεων. Γιατί αυτό είναι το ‘εισιτήριό’ μας για να τελειώσουμε την πανδημία”. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα