ΑΘΗΝΑ
16:55
|
19.04.2024
Το δίδυμο “Βόβαν και Λέξους” χτύπησε ξανά – Το ηχητικό με την πετυχημένη φάρσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, σηκώνει το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής ακούγεται η φωνή της διάσημης ανήλικης ακτιβίστριας της κλιματικής αλλαγής και της “πράσινης” εξέγερσης. Μόνο που ήταν μια fake Γκρέτα Τούνμπεργκ, εύρημα των γνωστών Ρώσων φαρσέρ Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και Αλεξέι Στολιάροφ.

Πρόσφατα το δίδυμο “Βόβαν και Λέξους” είχε κάνει φάρσα στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

“Γεια σου, Γκρέτα”, λέει ο Τριντό στην αρχή του ηχητικού αποσπάσματος της τηλεφωνικής συνομιλίας από τον περασμένο Ιανουάριο, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δύο Ρώσοι φαρσέρ. “Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε πολλή δουλειά και όχι και τόσο πολύ χρόνο για να μιλήσετε σε ένα νεαρό κορίτσι, αλλά ανησυχώ πολύ για την κλιμακούμενη διεθνή κρίση”, απαντά η συνεργάτιδα των δύο κωμικών. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε καταρριφθεί το ουκρανικό Boeing λίγο μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, με συνέπεια να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και 57 Καναδοί υπήκοοι.

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης τηλεφωνικής συνομιλίας η υποτιθεμένη Σουηδέζα λέει στον Tριντό ότι ανησυχεί για μια “αυξανόμενη διεθνή κρίση και τον παγκόσμιο πόλεμο”. “Οδηγεί ήδη σε καταστροφή. Είναι πολύ τρομακτικό” και ο πρωθυπουργός του Καναδά συμφωνεί: “Ναι, πράγματι”.

“Είστε ενήλικες αλλά συμπεριφέρεστε σαν παιδιά”, του καταλογίζει και προτείνει: “Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου υπάρχει χώρος για όλους. Για λευκούς και για μαύρους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, Τραμπ και Πούτιν, για σένα και μένα. Για τον Μπόρις Τζόνσον. Για τον Κόρμπιν. Για τον Τέρανς και τον Φίλιπ (σ.σ. χαρακτήρρες του South Park).  “Αυτή είναι ακριβώς η σωστή προοπτική”, απαντά ο Τριντό.

Ο Τζάστιν Τριντό αναφέρει ότι η επίσκεψη της Τούνμπεργκ το 2019 στο Μόντρεαλ ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της χώρας ‘βοήθησε στον καθορισμό” του αποτελέσματος από την άποψη της κλιματικής αλλαγής, αλλά η ακτιβίστρια τον διακόπτει και λέει: “Ναι, αλλά εγκαταλείψτε το ΝΑΤΟ. Αφήστε τα όπλα σας. Μαζέψτε λουλούδια. Χαμογελάστε στη φύση”.

“Ονειρεύομαι και εγώ έναν κόσμο στον οποίο οι στρατιώτες δεν θα είναι απαραίτητοι, αλλά δυστυχώς δεν ζούμε σε αυτόν τον κόσμο”, λέει ο Τριντό.  

Στη συνέχεια η δήθεν Γκρέτα ζητά από τον Τριντό να τη συστήσει στους ήρωες του South Park. “Θα χαρώ να το κάνω – θα ζητήσω από την ομάδα μου να προσπαθήσει να καταλάβει πώς μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή”, απαντά ο πρωθυπουργός του Καναδά που έχει αρχίσει να ψυλλιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά με την κλήση και πριν κλείσει το ακουστικό λέει: “Δεν τους γνωρίζω προσωπικά. Πιστεύω ότι είναι παρωδίες  Καναδών του South Park”.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα