ΑΘΗΝΑ
20:24
|
24.04.2024
Με αλεξίσφαιρο όχημα και τη συνδρομή των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φέρεται να διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας ο Νίκος Παλαιοκώστας. 

Σύμφωνα με το tempo24.gr, σήμερα (25/11) το πρωί, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) έστησε μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του κρατούμενου στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας, όπου εκτίει την ποινή του.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας διακομίστηκε στην οφθαλμολογική κλινική μέσα σε αλεξίσφαιρο όχημα, με μέλη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

Ο επονομαζόμενος και “Φαντομάς” ή “Ρομπέν των Φτωχών”, Νίκος Παλαιοκώστας, συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου του 2006 πέφτοντας σε μπλόκο έξω από το χωριό Λιβάδι του Παρνασσού και ενώ ήταν καταζητούμενος επί 16 χρόνια. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες μετά από την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο του αδελφού του, Βασίλη, από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Νίκος Παλαιοκώστας θα εκτίσει ποινή 197 ετών και 376 μηνών για σωρεία αδικημάτων.

Το 2018 και μετά από 13 αιτήσεις για παροχή ολιγοήμερης άδειας, η αίτηση του ενώ αρχικά έγινε δεκτή στην συνέχεια απορρίφθηκε, με την αιτιολογία ότι η ποινική του κατάσταση και η σχέση του με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν παρέχουν την βεβαιότητα ότι θα κάνει ορθή χρήση αυτής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα