ΑΘΗΝΑ
06:36
|
19.05.2024
Mαριονέτα στα χέρια του Σόρος, χαρακτηρίζει τον σταρ η ουγγρική κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουγγρική κυβέρνηση, προσπαθώντας να αποκαταστήσει το κύρος της, καταλογίζει στον Τζορτζ Κλούνεϊ “περιορισμένη γνώση της ιστορίας και της πολιτικής”, απαντώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην κριτική του χολυγουντιανό σταρ για τον πρωθυπουργό της χώρας Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίον χαρακτήρισε ως “ένα παγκόσμιο παράδειγμα μίσους και οργής”

“Αγαπάμε τον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ… (όμως) η γνώση (του) για την ιστορία και την πολιτική μοιάζει να είναι αρκετά περιορισμένη”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Σημειώνεται ότι μέλη της ουγγρικής κυβέρνησης έχουν κατηγορήσει τον Τζορτζ Κλούνεϊ ότι είναι μαριονέτα στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, “εχθρό” του Βίκτορ Ορμπάν που του καταλογίζει ότι συνωμοτεί εναντίον της κυβέρνησής του μέσω των ΜΚΟ που χρηματοδοτεί και ότι ενθαρρύνει τη μετανάστευση.

“Ο Σόρος εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να επιτεθεί εναντίον της κυβέρνησης της Ουγγαρίας. Προκαλεί αγανάκτηση το ότι υπάρχουν ηθοποιοί (…) που δίνουν με αυτόν τον τρόπο τη μάχη του Σόρος”, στηλίτευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ορς Φάρκας.

Διάφορα ουγγρικά ΜΜΕ, φιλικά προς τον Όρμπαν, για να επιβεβαιώσουν την παραπάνω κατηγορία, έσπευσαν να δημοσιεύσουν φωτογραφία όπου διακρίνεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τον γιο του Τζορτζ Σόρος, Αλεξάντερ.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε αμέσως μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης που παραχώρησε ο Αμερικανός ηθοποιός στο περιοδικό GQ την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την τελευταία του ταινία “The Midnight Sky”. Εκεί αναφέρθηκε στον Βίκτορ Όρμπαν χαρακτηρίζοντας την ουγγρική κυβέρνηση ως ένα παγκόσμιο παράδειγμα “μίσους και οργής”.

“Δεν βρισκόμασταν μεσούσης της πανδημίας όταν γυρίστηκε η ταινία, όμως υπήρχαν όλα αυτά τα πράγματα, το μίσος και η οργή με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή της ιστορίας, παντού στον κόσμο, από τον Μπολσονάρο στη Βραζιλία στον Όρμπαν στην Ουγγαρία. Κοιτάξτε, υπάρχει πολύ μίσος και οργή”, δήλωσε ο Κλούνεϊ στο GQ.

Απαντώντας στα πυρά της ουγγρικής κυβέρνησης, ο Τζορτζ Κλούνεϊ δήλωσε σήμερα στον ιστότοπο 24.hu ότι “είχε συναντηθεί με τον Τζορτζ Σόρος μία και μοναδική φορά, σε μια συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών για τη μεταναστευτική κρίση, στην οποία παρίστατο επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ”.

“Συναντήθηκα επίσης με τον γιο του Άλεξ μία φορά, σε μια εκδήλωση στο Νταβός… επομένως η μηχανή προπαγάνδας του Όρμπαν ψεύδεται”, στηλίτευσε ο Κλούνεϊ.

“Δεν αναμένω αυτή η απάντηση να εμφανιστεί στους περισσότερους ενημερωτικούς ιστότοπους της Ουγγαρίας, καθώς… διευθύνονται από το καθεστώς Όρμπαν και τους στενούς συμμάχους του, ωστόσο η φωνή μου θα ακουστεί”, κατέληξε ο χολυγουντιανός σταρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα