ΑΘΗΝΑ
08:11
|
26.06.2024
Οι εκατοντάδες κάτοικοι του αυστριακού χωριού Fucking δεν άντεξαν και έκαναν νέα "βαφτίσια".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είχε γίνει ο περίγελος της Αυστρίας. Και ντόπιων! Και τουριστών! Ώσπου οι εκατοντάδες κάτοικοι και το Δημοτικό Συμβούλιο του αυστριακού χωριού Fucking (που στα γερμανικά ακούγεται Φούκινγκ) δεν άντεξαν και έκαναν νέα “βαφτίσια”.

Δεν ήταν μόνον τα χαχανητά που προκαλούσε η αγγλική σημασία της ονομασίας του χωριού τους. Ήταν και η συνεχής κλοπή πινακίδων χωροσήμανσης καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν προλάβαιναν να αντικαθιστούν τις πινακίδες που ενημέρωναν τους οδηγούς για την είσοδο στο θρυλικό (για τους λάθος λόγους…) χωριό…

Το 2018, ο πορνογραφικός ιστότοπος Pornhub είχε ανακοινώσει ότι προσέφερε δωρεάν προνομιακή πρόσβαση σε κατοίκους του Fucking και σε πόλεις με ονόματα όπως Titz στην Γερμανία ή Big Beaver στην Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ.

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει. Από την Πρωτοχρονιά οι κάτοικοι του περιβόητου χωριού θα απαλλαχθούν από τα ειρωνικά χαχανητά και τα πικρόχολα σχόλια και θα πέσουν στη λήθη ενός κοινού, ασήμαντου και διόλου προκλητικού ονόματος.

“Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μετονομάσει το Fucking σε Fugging από την 1η Ιανουαρίου 2021” ανέφερε η γραπτή απόφαση του συντηρητικού δημάρχου Αντρέα Χόλζερ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

“Επιβεβαιώνω ότι όντως το τοπικό συμβούλιο πήρε αυτή την απόφαση. Δεν θα πω τίποτε άλλο σχετικά μ’ αυτό”, δήλωσε ο δήμαρχος Χόλζνερ στο Reuters.

Ωστόσο, ούτε η νέα ονομασία του χωριού “ευνοείται” στην αγγλική γλώσσα, καθώς το Fugging είναι ένας συγκεκαλυμένος τρόπος για να πεις..Fucking!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα