ΑΘΗΝΑ
02:22
|
25.04.2024
"Ο εμβολιασμός προβλέπεται να ξεκινήσει πριν από το νέο έτος" διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θα ξεκινήσει μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού πριν από το νέο έτος, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (26/11) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Δεν μπορώ να σας δώσω την ακριβή ημερομηνία, αλλά ο εμβολιασμός προβλέπεται να ξεκινήσει πριν από το νέο έτος” διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και θα γίνει σταδιακά, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφία της χώρας και τις απαιτήσεις αποθήκευσης του εμβολίου.

“Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι όλοι όσοι θέλουν να εμβολιαστούν, μπορούν να το πράξουν το συντομότερο δυνατό” τόνισε ο Πεσκόφ.

“Δεν είναι σαφές, διότι δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμα μπορεί να διαρκέσει η επιδημία. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η μέγιστη προσπάθεια πηγαίνει αυτή την στιγμή στην παραγωγή εμβολίων και στην έναρξη μαζικού εμβολιασμού […] για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της λοίμωξης” δήλωσε ο αξιωματούχος, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το κατά πόσο ακόμη θα δοκιμάζονται οικονομικά οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας.

Nωρίτερα έγινε γνωστό από τον Ιρακινό υπουργό Εξωτερικών, Φουάντ Χουσεΐν, ότι το Ιράκ διατηρεί στενή επαφή με τη Μόσχα για το θέμα των εμβολίων.

“Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία δημιουργίας και χρήσης εμβολίων. Γνωρίζω ότι οι υπηρεσίες μας έρχονται σε επαφή με Ρώσους συναδέλφους για το θέμα” δήλωσε ο Χουσεΐν, σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε εάν η Βαγδάτη σκοπεύει να αγοράσει ρωσικά εμβόλια.

Πούτιν: To πρόγραμμα στήριξης της φαρμακευτικής βιομηχανίας πρέπει να επεκταθεί εως το 2030

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο εξ αποστάσεως συμμετοχής του συμμετοχής του σε τελετή εγκαινίων κέντρου παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων της πόλης Μπρατσκ της Σιβηρίας, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού, σημείωσε, πως η χώρα θα πρέπει να επεκτείνει έως το 2030 τη στήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

“Πρέπει τώρα να σκεφτούμε πώς και τι θα κάνουμε μέχρι το 2030. Πρέπει σίγουρα να γίνει, μια καλή πρόταση” δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα