ΑΘΗΝΑ
11:37
|
16.01.2021
Με μεγάλο βαθμό ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης ο πρώην ιερέας ζημίωνε τις τράπεζες και βοηθούσε ανήμπορους ανθρώπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιερέας-χάκερ από την Βόρεια Ελλάδα κατάφερνε να μπαίνει από το dark web σε τραπεζικούς λογαριασμούς και να υπεξαιρεί χρήματα προκειμένου να βοηθήσει τους φτωχούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr, ο πρώην ιερέας έγινε αντιληπτός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνελήφθη.

Αυτή την στιγμή, ο 36χρονος πρώην ιερέας βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στη φυλακή και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτης.

Ο πρώην ιερέας σημειώνει πως δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και τονίζει πως ό,τι έκανε το έκανε για να βοηθήσει ανήμπορους ανθρώπους.

“Ξεκίνησα να παίρνω χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς πριν από τρία χρόνια για να βοηθάω φτωχούς ανθρώπους ώστε να έχουν τα απαραίτητα, όπως φαγητό και ρουχισμό. Το έκανα καθαρά και μόνο για αυτόν τον λόγο, να βοηθώ και να βλέπω τους ανθρώπους χαρούμενους” λέει ο σύγχρονος “Ρομπέν των Δασών” περιγράφοντας τη δράση του.

“Είχα βρει στο ίντερνετ μια ιστοσελίδα που σε μάθαινε πώς μπορείς να το κάνεις αυτό. Υπήρχε και site στο Google που είχε έτοιμους λογαριασμούς. Αυτό που έκανα ήταν να παίρνω τους λογαριασμούς τραπεζών και να κάνουμε αγορές. Δεν παίρναμε χρήματα στο χέρι, απλώς κάναμε online αγορές. Βγαίναμε στις 20:00 το βράδυ έξω και μοιράζαμε τρόφιμα σε αστέγους ή σε οικογένειες που είχαν πρόβλημα. Τους τα αφήναμε χωρίς να το ξέρουν. Συνήθως τρόφιμα και ρούχα. Και τα χρήματα που έβγαζα όταν δούλευα ως delivery πήγαιναν και αυτά εκεί” εξηγεί ο κ. Γιάννης.

Τονίζει επίσης, πως δεν αποδέχεται όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν. “Κατηγορούμαι και για άλλα αδικήματα που μου έχουν φορτώσει. Η αστυνομία βρήκε ότι υπήρχε εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ και εφορίας. Αυτό όμως δεν το έκανα ποτέ. Βρέθηκαν λέει μηνύματα και συνομιλίες. Είναι και άλλοι συγκατηγορούμενοι οι οποίοι λογικά το έχουν κάνει και έτσι έμπλεξα και εγώ. Εγώ μόνος μου έκανα ό,τι έκανα, δεν γνωρίζω τους συγκατηγορούμενούς μου. Ένας άνδρας και μία κοπέλα που ήταν μαζί μου στο συσσίτιο και στη φροντίδα των αστέγων, τους ξέρω, αλλά αυτοί δεν ήξεραν τι έκανα εγώ, όμως η αστυνομία επέλεξε και τους έβαλε ως συνεργούς” ξεκαθαρίζει.

“Το έχω μετανιώσει απ’ τη μία, αλλά απ’ την άλλη δεν το μετανιώνω κιόλας, γιατί έκανα ανθρώπους χαρούμενους” καταλήγει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Κωνσταντίνος Χατζηϊωάννου, δικηγόρος και διδάκτορας Νομικής, υπογραμμίζει ότι, η κατηγορία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι ανυπόστατη, αφού πρόκειται για δύο συγγενείς και ένα ακόμα πρόσωπο, χωρίς δομή οργάνωσης, με ιδιαίτερο προσωποπαγή χαρακτήρα που προέβησαν σε απάτες μέσω υπολογιστή.

“Το γεγονός ότι οι παραγγελίες τροφίμων και προϊόντων ήταν πολύ μεγάλες αποδεικνύει ότι ο σκοπός του ιερέα δεν ήταν το δικό του όφελος, αλλά η παροχή των αγαθών στους απόρους” εξηγεί, τονίζοντας ότι ο ιερέας έμπαινε στο dark web και από εκεί κατάφερνε να αποσπά τα χρηματικά ποσά, τα οποία ζημίωναν τις τράπεζες.

“Στην υπερασπιστική γραμμή θα επικαλεστώ το γεγονός ότι η λεία ή τμήμα της παρεχόταν στους απόρους. Με μεγάλο βαθμό ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης, ο πελάτης μου προέβη σε αυτή την πράξη” επισημαίνει ο δικηγόρος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα