ΑΘΗΝΑ
02:42
|
03.07.2024
Η εν λόγω υπόθεση δεν είναι πρόβλεψη κι όλα εξαρτώνται από τους πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να κορυφωθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη Σουηδία με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους να τονίζουν ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από το πόσο πιστά θα τηρήσουν οι πολίτες τις συμβουλές περί κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Συνολικά, 6.662 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στη Σουηδία, αριθμός πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις όμορες, Νορβηγία,  Δανία και Φινλανδία, οι οποίες επέλεξαν να εφαρμόσουν σκληρότερα περιοριστικά μέτρα την περασμένη άνοιξη. Τα θύματα είναι πάντως λιγότερα σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας εκτιμά ότι ο αριθμός των μολύνσεων θα φτάσει στο αποκορύφωμά του τις επόμενες εβδομάδες. “Αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε την εξάπλωση της πανδημίας”, είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Γιόχαν Κάρλσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Διευκρίνισε ότι η υπόθεση αυτή που κάνει η Υπηρεσία του δεν αποτελεί πρόβλεψη και βασίζεται στο αν θα τηρήσουν οι πολίτες τις συστάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε, η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Μόσχα ο Κάνιε Γουέστ

O γνωστός ράπερ, που ήταν υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ το 2020, στο παρελθόν έχει εκφράσει θαυμασμό για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα