ΑΘΗΝΑ
20:50
|
26.04.2024
Ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η παράταση των περιοριστικών μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοινώθηκε, όπως αναμενόταν, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα το μεσημέρι της Πέμπτης (26/11) η παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί.

Ο Στέλιος Πέτσας χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη αυτή την απόφαση λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για μείωση των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι αν αυτή η μείωση συνεχιστεί θα υπάρχει λιγότερη πίεση στο σύστημα υγείας.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις περιοχές της Ελλάδας που “βράζουν”. “Τέτοιες περιοχές – που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους – είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος” διευκρίνισε.

Τέλος, εν όψει της εορτής του Αγία Ανδρέα, ο Στέλιος Πέτσας απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες της Πάτρας να αποφύγουν τον συγχρωτισμό και την ανταλλαγή επισκέψεων και να τηρούν τα μέτρα, προκειμένου να μη γίνει αιτία υπερμετάδοσης άλλη μία τοπική εορτή. 

“Ο στόχος παραμένει ένας. Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς, και από την άνοιξη του 2021 να ανοίξει μια νέα εποχή για τη χώρα μας” υπογράμμισε. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα