ΑΘΗΝΑ
13:56
|
23.04.2024
Bίντεο καταγράφει ωμή βία τριών αστυνομικών σε βάρος μαύρου μουσικού παραγωγού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί στη Γαλλία η δημοσιοποίηση βίντεο που καταγράφει κρούσμα εν ψυχρώ ωμής βίας τριών αστυνομικών σε βάρος ενός μαύρου μουσικού παραγωγού!

Το βίντεο, που δεν κυκλοφόρησε από γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό αλλά από την διαδικτυακή ιστοσελίδα Loopsider, ξεσήκωσε σάλο διαμαρτυριών και μοιράστηκε χιλιάδες φορές μεταξύ χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης εντός και εκτός Γαλλίας!

Το θύμα που είναι γνωστό μόνον από το μικρό τού όνομα,Μισέλ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους εξήγησε ότι αστυνομικοί του επιτέθηκαν στο στούντιο παραγωγής που έχει στο 17ο διαμέρισμα στο Παρίσι, στις 21 Νοεμβρίου.

Όπως περιέγραψε, κυκλοφορούσε εκεί κοντά, χωρίς να φοράει μάσκα, ενάντια στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γαλλίας για την πανδημία Covid, και μόλις είδε ένα περιπολικό, επέστρεψε στο στούντιό του για να αποφύγει το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Εντούτοις, αστυνομικοί τον ακολούθησαν εντός του στούντιο και του επιτέθηκαν εξυβρίζοντάς τον με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, ανέφερε ο ίδιος.

«Με είπαν αράπη πολλές φορές ενώ με γρονθοκοπούσαν», κατήγγειλε το θύμα προσερχόμενο στην έδρα της Γενικής Επιθεώρησης της γαλλικής Αστυνομίας της Γαλλίας για να καταθέσει μήνυση.

Οι αντιδράσεις οργής για ένα ακόμη κρούσμα ωμής αστυνομικής βίας στη Γαλλία ήταν τέτοιες που ανάγκασαν τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, να θέσει σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς-νταήδες.

Αυτά σε μία περίοδο που ο Νταρμανέν προωθεί τον περιβόητο νόμο “Καθολικής Ασφάλειας” που θα απαγορεύει σε πολίτες και δημοσιογράφους να βιντεοσκοπούν ή να φωτογραφίζουν αστυνομικούς εν ώρα “δράσης”!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα