ΑΘΗΝΑ
07:05
|
24.04.2024
Μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν στην Ιταλία οι συμβουλές μιας καλεσμένης στην εκπομπή “Detto Fatto” για το πώς θα μπορούσαν οι γυναίκες να γίνουν πιο σέξι ψωνίζοντας στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ. Το περίπου τηλεμάθημα για το πώς να σπρώχνεις το καροτσάκι προσελκύοντας τα βλέμματα ή πώς να σκύβεις αν το προϊόν τύχει να πέσει κατά λάθος από το ράφι μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.  

Η καλεσμένη με τις συμβουλές για τις σέξι αγορές ήταν η μπαλαρίνα και δασκάλα χορού pole dancing, Έμιλι Αντζελίλο. Ντυμένη με μίνι δερμάτινη φούστα και ψηλοτάκουνα η Αντζελίλο εξήγησε πώς μπορεί μια γυναίκα να είναι αισθησιακή χωρίς να γίνεται χυδαία. Το τηλεοπτικό κοινό εξοργίστηκε αν και αρχικά θέλησε να πιστέψει πως επρόκειτο για παρωδία και όχι για κανονικό μέρος της τηλεοπτικής εκπομπής.

Το δεύτερο κανάλι της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε η εκπομπή και διετάχθη έρευνα για το περιεχόμενο του “Detto Fatto”. Κάποιοι υπουργοί μάλιστα ζήτησαν να μάθουν πώς αυτό το τηλεμάθημα εγκρίθηκε από την κρατική τηλεόραση. “Για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε αυτά τα ψευδή στερεότυπα για τις γυναίκες με τις γόβες στιλέτο, τις σέξι πόζες, πάντα τέλειες”, έγραψε στο Twitter η υπουργός Γεωργίας, Τερέσα Μπελανόβα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rai2, Φαμπρίτσιο Σαλίνι, δήλωσε: “το επίμαχο επεισόδιο δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα και το περιεχόμενο των εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης”. Η παρουσιάστρια της εκπομπής Μπιάνκα Γκουατσέρο ζήτησε με τη σειρά της συγνώμη από το κοινό για την “επιπολαιότητα” του επεισοδίου.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα