ΑΘΗΝΑ
08:26
|
23.04.2024
Ο Τσο Γιου Μπιν ανάγκαζε νεαρές γυναίκες να δημοσιεύουν βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου σε συνδρομητικά chatrooms.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στη Νότια Κορέα καταδίκασε σε 40 χρόνια κάθειρξη τον εγκέφαλο ενός κυκλώματος online σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Τσο Γιου-Μπιν κρίθηκε ένοχος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης η οποία εκβίαζε νεαρές γυναίκες, αναγκάζοντάς τους να δημοσιεύουν βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου σε κλειστά συνδρομητικά chatrooms στην εφερμογή Telegram.

Τα chatrooms είχαν επισκεφθεί τουλάχιστον 10.000 χρήστες / πελάτες, οι οποίοι πλήρωναν ως και 1.200 δολάρια για να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Δικαστηρίου της Σεούλ, τουλάχιστον 74 γυναίκες, ανάμεσά τους και 16 ανήλικα κορίτσια είχαν πέσει θύματα του Τσο.

“Ο κατηγορούμενος διαμοίρασε περιεχόμενο που ήταν αποτέλεσμα σεξουαλικής κακοποίησης των θυμάτων του, τα οποία εκβίαζε κατ’ επανάληψη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου στο πρακτορείο Γιονχάπ, εξηγώντας ότι ο Τσο κρίθηκε ένοχος τόσο για τη σύσταση και τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε το περιεχόμενο, όσο και για παραβιάσεις της νομοθεσίας για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση online εκβιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης είχε σοκάρει την κορεατική κοινωνία – τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια άνθρωποι είχαν υπογράψει αίτηση για την άρση της ανωνυμίας του Τσο όταν ακόμα κρατείο ως ύποπτος. Οι Αρχές, μάλιστα, υπέκυψαν στην πίεση και ικανοποίησαν το κοινό αίσθημα, κατονομάζοντας τον Τσο πριν η υπόθεσή του φτάσει στο δικαστήριο.

Ο ίδιος ο Τσο, πριν από έναν περίπου μήνα, κατά τη διάρκεια μιας μεταγωγής του υπό αστυνομική συνοδεία, ζήτησε συγνώμη “από όσους πλήγωσα” και ευχαρίστησε την αστυνομία “που έβαλε φρένο στη ζωή ενός διαβόλου που δεν μπορούσε να σταματήσει από μόνος του”.

Τουλάχιστον 124 άτομα έχουν προσαχθεί τον τελευταίο χρόνο ως ύποπτοι για συμμετοχή στο κύκλωμα, 18 εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στη φυλακή. Εκτός από τον Τσο, χθες κρίθηκαν ένοχοι πέντε συνεργοί του, οι οποίοι θα εκτίσουν ποινή φυλάκισης από επτά ως 15 χρόνια.

Με πληροφορίες από BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα