ΑΘΗΝΑ
02:43
|
20.04.2024
Μοιράζει χάρες αποδεικνύοντας ότι το δόγμα "νόμος και τάξη" δεν ισχύει για τους πλούσιους, λευκούς συνεργάτες του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ μοιράζει “συγχωροχάρτια” σε διάφορους συνεργάτες του ενώ κατηγορείται ότι το δόγμα του “νόμος και η τάξη” δεν ισχύει για τους πλούσιους και λευκούς συμμάχους του.

“Με μεγάλη μου τιμή ανακοινώσω ότι χορηγήθηκε πλήγης απαλλαγή στον στρατηγό Μάικλ Φλιν. Συγχαρητήρια στον στρατηγό Φλιν και στην υπέροχη οικογένειά του, γνωρίζω ότι θα περάσετε πλέον μια πραγματικά υπέροχη Ημέρα Ευχαριστιών!”, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο twitter.

Η ανακοίνωση της απόφασης χορήγησης χάριτος στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προκάλεσε σειρά επικρίσεων, καθώς ο Φλιν είχε ομολογήσει την ενοχή του για ψευδορκία στο FBI κατά τη διάρκεια των ερευνών, αναφορικά με την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, στηλίτευσε την απόφαση ως “μια πράξη σοβαρής διαφθοράς” και κατήγγειλε τον Τραμπ για “κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας”.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ, σε οργισμένη ανάρτησή του έγραψε ότι “δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Τραμπ θα φύγει όπως ήρθε – στραβά μέχρι το τέλος” κατηγορώντας τον γιατί έδωσε χάρη στον Μάικλ Φλίν ο οποίος κατά τη γνώμη του “είπε ψέματα για να κρύψει τις σχέσεις του με τους Ρώσους” .

Τέλος ο Νόε Μπουκμπάιντερ, από την ΜΚΟ “Citizens for Responsibility and Ethics” τόνισε πως η χάρη στον Φλίν αποδεικνύει ότι “για τον Ντόναλντ Τραμπ, το ‘νόμος και τάξη’ δεν ισχύει για τους πλούσιους λευκούς συμμάχους του”.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του διευκρίνισε ότι η προεδρική χάρη δεν συνεπάγεται αθώωση, τονίζοντας ότι η χάρη “χορηγείται σε αναγνώριση της αποδοχής της ευθύνης του αιτούντος για το έγκλημα”. 

Όπως και να έχει, η οικογένεια Φλιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Τραμπ, λέγοντας ότι ο πρόεδρος “απάντησε στις προσευχές τους” αλλά και “στις προσευχές ενός έθνους”.

Παρά τις αντιδράσεις, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αναμένεται να πράξει το ίδιο και για άλλους βασικούς συνεργάτες του, ενώ η συζήτηση στρέφεται πλέον στο εάν θα επιχειρήσει να δώσει χάρη και στον εαυτό του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα