ΑΘΗΝΑ
15:04
|
25.04.2024
"Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί" λέει συγκλονισμένος, ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!”, λέει, φανερά συγκλονισμένος, ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης, σύμφωνα με το inkomotini.

 “Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι”, συνεχίζει, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, όπου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 93 ασθενείς με covid-19, εκ των οποίων οι 71 στις Μονάδες Covid-19, 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Εν όψει της ασφυκτική κατάστασης, διοίκηση και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος οδηγήθηκαν στην απόφαση να γκρεμίσουν τοίχους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών.

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι εργαζομένοι, προειδοποιούν όχι μόνο για τις πεπερασμένες αντοχές των ίδιων αλλά και των υποδομών που καταρρέουν από το κύμα των εισαγωγών.

Η επέλαση του κορoνοϊού στη Bόρεια Ελλάδα αποτυπώνεται δραματικά τις τελευταίες μέρες μέσα στα νοσοκομεία των υγειονομικών περιφερειών της Μακεδονίας και της Θράκης, τα οποία αντιμετωπίζουν τον αμείωτο ρυθμό εισαγωγής νέων και διασωληνωμένων ασθενών.

Ενδεικτικό της πίεσης που ασκείται στις συγκεκριμένες περιφέρειες είναι ότι το 60% των ασθενών που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό στο ΕΣΥ νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, πολλοί εκ των οποίων διασωληνώνονται πλέον με φορητό εξοπλισμό σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης.

Χθες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ήταν διαθέσιμες μόλις δύο κλίνες ΜΕΘ, όταν και πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή των τριών βαρέως νοσούντων από την Καβάλα στην Αττική.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στη Δράμα

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση και στη Δράμα σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, Γιάννη Παπαδόπουλο.

Στο νοσοκομείο Δράμας έχουν αναπτυχθεί τρεις κλινικές COVID-19 και νοσηλεύονται 136 ασθενείς, ενώ όλες οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες, όπως και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Το επιδημιολογικό φορτίο που δέχεται η Δράμα είναι ιδιαίτερα αυξημένο με 1 στους 4 να είναι θετικός στον κορονοϊό.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε και για την προσωπική του περιπέτεια με τον κορονοϊό καθώς απομονώθηκε από την οικογένειά του προκειμένου να μην τους κολλήσει. Ενώ φοβούμενος ακόμη και για την ίδια του τη ζωή, κοιμόταν με το τηλέφωνο στο χέρι και την πόρτα ξεκλείδωτη στην περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασής του.

Συναγερμός σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη με 30 κρούσματα

Εν τω μεταξύ, ακόμη μία μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκης χτυπήθηκε από τον φονικό ιό.

Πρόκειται για τον οίκο ευγηρίας “Άγιος Νικόλαος” στη Θέρμη, όπου έχουν εντοπιστεί συνολικά 30 κρούσματα, εκ των οποίων πέντε εργαζόμενοι.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο διευθυντής της μονάδας, Νίκος Μακραντωνάκης, τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν πριν από δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων τεστ που γίνονται τακτικά στο προσωπικό σε τρεις εργαζόμενους.

Και οι τρεις ήταν ασυμπτωματικοί και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σε ελέγχους που έγιναν στους ασθενείς βρέθηκαν επτά θετικοί, οι οποίοι μπήκαν σε ξεχωριστή πτέρυγα, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα