ΑΘΗΝΑ
04:32
|
08.05.2024
Αντιπαράθεση σφαγίων στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Ταϊβάν εκτόξευαν εντόσθια χοίρων και αντάλλαξαν γροθιές με τους αντιπάλους τους στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τεταμένης συζήτησης για τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ξέσπασμα της αντιπολίτευσης σχετίζεται με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της Ταϊβάν να επιτρέψει τις εισαγωγές αμερικανικού χοιρινού κρέατος με παρουσία ρακτοπαμίνης, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την αύξηση της μυϊκής μάζας των ζώων. Η χρήση του εν λόγω διατροφικού προσθετικού απαγορεύεται στην Ταϊβάν και στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κυβερνών κόμμα διαψεύδει την κατηγορία της αντιπολίτευσης για την ρακτοπαμίνη και απευθύνει έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης και επανέναρξη της συζήτησης στη Βουλή. Πάντως οι καβγάδες στα κοινοβουλευτικά έδρανα τα Ταϊβάν είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.

Οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος Kuomintang (ΚΜΤ) εμφανίστηκαν με κουβάδες που περιείχαν εντόσθια χοίρων και τους πέταξαν προς το μέρος του πρωθυπουργού Σου Τσενγκ-τσανγκ για να τον εμποδίσουν να δεχθεί ερωτήσεις από τα μέλη του κοινοβουλίου. Ακολούθησε “σύντομος αλλά άγριος” καβγάς ανάμεσα σε βουλευτές του ΚΜΤ και του μικρότερου σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κόμματος “Συγκρότηση του Κράτους της Ταϊβάν”, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων “Ρόιτερς” (Reuters).

Το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP) καταδίκασε την “απεχθή” διαμαρτυρία κάνοντας λόγο για κατασπατάληση τροφίμων που “βρόμισαν” το κοινοβούλιο.



Η Ουάσινγκτον έχει εδώ και καιρό εκφράσει την ικανοποίησή της για την απόφαση της προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν να προχωρήσει σε χαλάρωση των εισαγωγών αμερικανικού κράτους της Ταϊβάν από την 1η Ιανουαρίου του 2021. Η απόφαση ελήφθη τον περασμένο Αύγουστο.

Μία από τις πιο έντονες αντιπαραθέσεις στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2017 όταν οι βουλευτές άρχισαν να εκσφενδονίζουν καρέκλες με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις δαπάνες έργων υποδομής.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα