ΑΘΗΝΑ
09:48
|
27.09.2022
Περισσότερα από 20 εκ. ευρώ τα οφειλόμενα ποσά από την αρχή της πανδημίας. Δεν πληρώνουν ούτε οι επιχειρήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απλήρωτα έχουν μείνει τα χιλιάδες πρόστιμα που έχει κόψει η αστυνομία στο πλαίσιο των απαγορεύσεων του lockdown.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύουν σε ρεπορτάζ τους τα ‘Νέα’, το 80% των προστίμων που έχουν επιδοθεί σε πολίτες για μη χρήση μάσκας, μη αποστολή SMS και άσκοπες μετακινήσεις δεν πληρώνεται.

Πολλοί είναι αυτοί που μεταθέτουν την πληρωμή για αργότερα, όταν πλέον ζητηθεί από την εφορία, ενώ για το 16% των παραβάσεων υποβάλλονται ενστάσεις στις αρμόδιες Επιτροπές Αντιρρήσεων, με επίκληση κυρίως ιατρικών πιστοποιητικών (κυρίως αναπνευστικά προβλήματα αλλά και σοβαρές νόσους).  

Απλήρωτα μένουν και τα πρόστιμα των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, το 55% των επιχειρήσεων εστίασης όπου είχαν καταγραφεί παραβάσεις δεν έχει πληρώσει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Οι επιχειρηματίες επικαλούνται είτε οικονομική δυσπραγία είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα.  

Από τις αρχές της πανδημίας υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3.000.000 έλεγχοι, με το ποσοστό των παραβάσεων να υπολογίζεται σε 3%, με τα βεβαιωμένα πρόστιμα να υπολογίζονται σε 150.000 και τα οφειλόμενα ποσά να υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου έχουν βεβαιωθεί 8.500 κλήσεις, από τις οποίες δεν έχει πληρωθεί το 80%, ενώ έχουν υποβληθεί 1.350 ενστάσεις (ποσοστό 16%).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα