ΑΘΗΝΑ
04:59
|
20.04.2024
Διέψευσε τα περί σχίσματος μετά την αναγνώριση του Αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια “αταξία” στο σύνολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας διαβλέπει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα σχίσματος στην Εκκλησία της Κύπρου μετά την κατά πλειοψηφία αναγνώριση του Αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Προκλήσεις” του ΡΙΚ στον απόηχο της Ιεράς Συνόδου o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σημείωσε ότι ήταν επτά συνολικά τα μέλη που διαφώνησαν με το Αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας και εξέφρασε την άποψη πως το όλο το ζήτημα εν καιρώ θα ξεχαστεί. “Υπάρχει ένας ετσιθελισμός, θα τους περάσει”, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις αντιδράσεις μετά τη Σύνοδο από τους Μητροπολίτες Κύκκου και Ταμασού και Ορεινής.

Ερωτηθείς για τη διαφορετική στάση που τήρησε αρχικά στο ζήτημα του Ουκρανικού Αυτοκέφαλου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προέβη σε μια αναδρομή στο ζήτημα αυτό αναφέροντας πως πρόθεση του ιδίου ήταν οι διεξαγωγή επαφών με τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. Τον περασμένο Μάρτιο είπε, διαπίστωσε κατόπιν συνάντησης του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι ήξερε κατά την έκφραση του τη “μισή αλήθεια”. Σημείωσε επίσης ότι στο μέλλον εάν τους προσκαλέσει σε συλλείτουργο και δεν εμφανιστούν ως αντίδραση, τότε αυτό θα συνεπάγεται με επίπληξη ή και καθαίρεση. Σε ερώτηση κατά πόσο ο ίδιος σκέφτεται να παραιτηθεί εξαιτίας και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, απάντησε ότι αν και το προηγούμενο διάστημα το σκέφτηκε, εντούτοις αποφάσισε ότι όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του να εργάζεται, θα συνεχίσει να το πράττει. 

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου στην εκπομπή “Προκλήσεις” του ΡΙΚ:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα