ΑΘΗΝΑ
03:38
|
27.04.2024

Εντείνεται η κινητικότητα τουρκικών στρατευμάτων στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας καθώς μέσα στο τελευταίο 24ωρο πέρασαν τα τουρκικά σύνορα τουλάχιστον 20 τουρκικά φορτηγά. Τα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνεται η κινητικότητα τουρκικών στρατευμάτων στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας καθώς μέσα στο τελευταίο 24ωρο πέρασαν τα τουρκικά σύνορα τουλάχιστον 20 τουρκικά φορτηγά.

Τα φορτηγά μετέφεραν πυρομαχικά και άλλα είδη ανεφοδιασμού στα τουρκικά παρατηρητήρια-στρατόπεδα που έχουν στηθεί στην περιοχή μετά τη συμφωνία των προέδρων Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Μάρτιο.

Το αντικυβερνητικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» με έδρα στο Λονδίνο μετέδωσε πως το περασμένο Σάββατο προηγήθηκε η μεγαλύτερη (εδώ και αρκετούς μήνες) διέλευση τουρκικών στρατιωτικών φορτηγών και άλλων οχημάτων προς το Ιντλίμπ.

Πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Middle East Eye που ειδικεύεται στη Μέση Ανατολή ανέφεραν πως οι κινήσεις αυτές γίνονται ενόψει πιθανής ανάφλεξης των συγκρούσεων ανάμεσα στο συριακό στρατό, και τζιχαντιστές οργανώσεων της Αλ Κάιντα και του «Ισλαμικού Κράτους» που εξακολουθούν να δρουν στην περιοχή υπό την προστασία  της Τουρκίας.

Από την άλλη ορισμένα αμερικανικά δίκτυα δεν αποκλείουν κλιμάκωση των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια μετάβασης από την κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη νέα κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος προέδρου Τζο Μπάιντεν που ορκίζεται στις 20 Ιανουαρίου.

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

Παράλληλα τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση των βομβιστικών επιθέσεων σε περιοχές Κούρδων που τελούν υπό την κατοχή του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία.

Σήμερα, σε μία παρόμοια βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά κοντά σε φυλάκιο ελέγχου του τουρκικού στρατού στο χωριό Ταλ αλ Τζιμπ κοντά στην κωμόπολη Μαμρούκα της βόρειας επαρχίας Χάσακα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρία άτομα και τραυματίστηκαν άλλα επτά.

Μέσα στην τελευταία βδομάδα σε ανάλογες υποθέσεις έχουν σκοτωθεί πάνω από 25 άτομα και έχουν τραυματιστεί δεκάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα