ΑΘΗΝΑ
01:40
|
27.04.2024

Μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Οικονομικών ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ,o γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποπέμφθηκε και από το τουρκικό ΤΑΙΠΕΔ. Η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Οικονομικών ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ,o γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποπέμφθηκε και από το τουρκικό ΤΑΙΠΕΔ.

Η αποπομπή του Μπεράτ Αλμπαϊράκ από το Ταμείο για τη Δημόσια Περιουσία επιβεβαιώθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας λίγο μετά την έναρξη συνεδρίασης του Ταμείου στις 16.00 μ. μ. ώρα Ελλάδας.

Στη θέση του Αλμπαϊράκ διορίστηκε ο έως πρότινος αντιπρόεδρος του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας Αχμέτ Μπουράκ Νταγλίογλου.

Οι εξελίξεις αυτές αντανακλούν τον γενικότερο αναβρασμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου καθώς εντείνονται οι πιέσεις που δέχεται η οικονομία της χώρας μεταξύ άλλων από τη συνεχή υποτίμηση της τουρκικής λίρας, τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας (π.χ. 70% μείωση της τουριστικής κίνησης), πέρα από τις πολυδάπανες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Λιβύη, Συρία, Βόρειο Ιράκ και Αζερμπαϊτζάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα