ΑΘΗΝΑ
14:26
|
26.04.2024
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα βρίσκεται πλέον θαμμένος δίπλα στους γονείς του, στο κοιμητήριο Μπέλα Βίστα, στο Μπουένος Άιρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο τελευταίος εθνικός ήρωας της Αργεντινής και είδωλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, βρίσκεται πλέον θαμμένος δίπλα στους γονείς του, στο κοιμητήριο Μπέλα Βίστα, στο Μπουένος Άιρες.

Η ταφή του πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (01:00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) σε στενό οικογενειακό και συγγενικό κύκλο.

Τις προηγούμενες ώρες, δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες του είχαν συρρεύσει προεδρικό μέγαρο της Αργεντινής για να τον αποχαιρετήσουν, καθώς η σορός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Όταν οι Αρχές επιχείρησαν να σταματήσουν την προσέλευση του κόσμου, επειδή πλεόν η ουρά έξω από την Κάζα Ροζάδα εκτεινόταν σε μήκος 20 οικοδομικών τετραγώνων, ο θρήνος μετατράπηκε σε οργή και ξέσπασαν και αρκετά σοβαρά επεισόδια, με την αστυνομία να πραγματοποιεί συλλήψεις και το λαϊκό προσκύνημα να διακόπτεται στις 18:00 τοπική ώρα.

Χιλιάδες ήταν και αυτοί που συνόδευσαν τη σορό του μέχρι το νεκροταφείο της Μπέλα Βίστα, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας για τον Ντιέγκο.

Βαρύ πένθος και στη Νάπολη, τη δεύτερη ποδοσφαιρική πατρίδα του Ντιέγκο, που τον έκλαψε σαν δικό της παιδί. Στον χθεσινό αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας με την Κρατική Ριέκα, στο γήπεδο που σύντομα θα φέρει το όνομά του, οι παίκτες της Νάπολης αγωνίστηκαν φορώντας προς τιμήν του φανέλες με το νούμερο 10.

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, media, φορείς και προσωπικότητες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού τον αποχαιρέτησαν με μηνύματα, αφιερώματα και αφιερώσεις, αλλά ο κυρίως τον αποχαιρέτησαν οι “ανώνυμοι”. Οι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο που δεν είπαν τίποτα γιατί από χθες μπορούσαν μόνο να κλάψουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα