ΑΘΗΝΑ
12:12
|
03.12.2022
οι Αρχές επιχειρούν να προλάβουν πιθανό συνωστισμό την ημέρα εορτασμού του πολιούχου της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυβέρνηση και ΕΟΔΥ βρίσκονται σε συναγερμό για την κατάσταση στην Πάτρα. Η περιοχή παρουσιάζει πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και οι Αρχές επιχειρούν να προλάβουν πιθανό συνωστισμό την ημέρα εορτασμού του πολιούχου Αγίου Ανδρέα τη Δευτέρα.   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει της γιορτής και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.  

Την ίδια ώρα, μήνυμα προς τους πιστούς, έστειλε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, καλώντας τους “να κάνουν τον φετινό εορτασμό υπόθεση βαθειάς εσωτερικής περισυλλογής, προσευχής και κατανύξεως”, λόγω πανδημίας.  

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, “ενώσατε από εκεί που θα ευρίσκεσθε την προσευχή σας με την ιδική μας που θα προσφέρεται στον ναό του Αγίου Ανδρέου και ενώπιον του φρικτού θυσιαστηρίου”. Μάλιστα, σημειώνει πως “ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας, στο τραπέζι σας, γιατί δεν έλειψε ποτέ από την καρδιά σας”.  

Σε άλλο σημείο του μηνύματός του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους ασθενείς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τονίζοντας: “Σ’ αυτήν τη γιορτή ας ποθήσουμε περισσότερο ό,τι στερούμεθα, τον ουρανό, τη Θεία Λατρεία, τον Θεό και τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τους ανθρώπους. Ας αγκαλιάσουμε με τον νου και την καρδιά μας τους αδελφούς μας που νοσούν και ευρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε άλλες κλινικές των νοσοκομείων μας, τους ιατρούς και νοσηλευτές, που με κόπους πολλούς και αγρυπνίες στέκονται στο προσκέφαλο των ασθενών. Ας λιτανεύσουμε αντί της αισθητής κατ’ έτος λιτανείας, κατά την πανήγυρη του Αγίου Ανδρέου, αυτή μας την αγάπη και ας προσευχηθούμε για όλους τους ανθρώπους, υποσχόμενοι στον Κύριό μας ότι θα μετανοήσουμε διά τα πολλά ημών παραπτώματα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα