ΑΘΗΝΑ
03:36
|
18.05.2024
Η Κάρλα πήρε εξιτήριο και απεβίωσε λίγες ημέρες μετά στο σπίτι της, δίπλα στον Στέφανο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ήταν μια από τις πιο συγκινητικές εικόνες στις ειδήσεις αυτού του μήνα. Ο 81χρονος Στέφανο Μποτσίνι με το ακορντεόν να κάνει καντάδα στην άρρωστη σύζυγό του κάτω από το παράθυρο του δωματίου της στο νοσοκομείο του Καστέλ Σαν Τζιοβάνι, μια μικρή πόλη έξω από την Πιασέντζα. Η Κάρλα Σάτσι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά πριν από λίγες ημέρες πέθανε στο σπίτι της.

Η Κάρλα Σάτσι δεν έπασχε από κορονοϊό. Ωστόσο, οι νέοι κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν επέτρεπαν στον σύζυγό της να την επισκέπτεται και για αυτό επέλεξε την επικοινωνία μέσω της μουσικής.

Η δήμαρχος της Πιασέντζας, Πατρίτσια Μπαρμπιέρι, με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στον 81χρονο κύριο Μποζίνι που όπως μας “άγγιξε όλους με την τρυφερή του κίνηση”. “Στην καντάδα του όλοι αναγνωρίσαμε την αγάπη με την απλότητα και την αμεσότητα της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής”, πρόσθεσε η δήμαρχος της ιταλικής πόλης.

«Το έκανα για την Κάρλα. Για να της δείξω πόσο πολύ την αγαπώ και να την ευχαριστήσω για όλα όσα μου έχει δώσει», είχε δηλώσει ο Μποτσίνι στον “Γκάρντιαν” (Guardian). “Δεν μπορούσα να τη δω στο νοσοκομείο, για αυτό και πήγα στο προαύλιο με το ακορντεόν μου. Μου το υπαγόρευσε η καρδιά μου. Όταν άκουσε τη μουσική κοίταξε έξω από το παράθυρο. Έτσι μπόρεσα τουλάχιστον να τη δω”.

Ο Στέφανο και η Κάρλα ήταν παντρεμένοι για 47 χρόνια και απέκτησαν δύο παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα