ΑΘΗΝΑ
18:14
|
24.04.2024
Καταρρέει η “αυτοκρατορία” του σερ Φίλιπ Γκριν: Topshop, Miss Selfridge, Dorothy Perkins κ.ά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταρρέει η “αυτοκρατορία” στη λιανική πώληση ενδυμάτων και αξεσουάρ “Arcadia” του Βρετανοί σερ Φίλιπ Γκριν και μαζί της ενδέχεται να παρασύρει στην ανεργία έως και 13.000 εργαζόμενους. Ο κορονοϊός και οι πολλοί μήνες διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων του ομίλου “Arcadia” ευθύνονται για αυτή τη νέα κρίση από την οποία δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος.

Ο όμιλος του σερ Φίλιπ Γκριν που έχει στην κατοχή γνωστά καταστήματα όπως τα Topshop, Miss Selfridge, Dorothy Perkins παραδέχθηκε ότι επεξεργάζεται “τις στρατηγικές επιλογές του” προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον του μετά τις επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στις πωλήσεις του.

Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, η κατάρρευση του ομίλου είναι δεδομένη μετά την αποτυχία του να εξασφαλίσει ένα επείγον δάνειο ύψους 30 εκατομμυρίων λιρών.  
 
Οι βασικοί λόγοι της κρίσης είναι η υποτονική ζήτηση από τους καταναλωτές, η αύξηση του εργατικού κόστους και της φορολογίας εμπορικών ακινήτων, καθώς και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός από τις ψηφιακές πλατφόρμες για ψώνια.

O Φίλιπ Γκριν το 2000 είχε αγοράσει τη μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων BHS, την οποία την πτώχευσε το 2016, την πούλησε έναντι μιας λίρας και περίπου 11.000 εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι. 

Το 2018 ο Βρετανός μεγιστάνας της ένδυσης είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος υπαλλήλων του. Μάλιστα, φέρεται να είχε δαπανήσει σημαντικά ποσά για να κρύψει την αλήθεια για τις πράξεις του και να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Ο Γκριν είχε προσφύγει στα δικαστήρια και πέτυχε να απαγορευτεί η δημοσιοποίηση του ονόματός του από τη συντηρητική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγραφ (Daily Telegraph).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα