ΑΘΗΝΑ
12:04
|
25.04.2024
Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το αν δολοφονήθηκε ή τραυματίστηκε ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ-Μαχαμπαντί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κορυφαίος πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν Μοχσέν Φαχριζαντέχ-Μαχαμπαντί φέρεται να τραυματίσθηκε μετά από επίθεση που δέχθηκε έξω από το σπίτι του στην Τεχεράνη και έχει ήδη διακομιστεί σε νοσοκομείο σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, Fars.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν διέψευσε τις πληροφορίες διευκρινίζοντας ότι όλοι οι επιστήμονες στην πυρηνική βιομηχανία της χώρας είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB είχε μεταδώσει ότι επονομαζόμενος “αρχιτέκτονας” του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, δολοφονήθηκε σε επίθεση στα περίχωρα της Τεχεράνης, χωρίς να υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης έγραψε στο Twitter ότι το Ιράν θα εκδικηθεί τις δολοφονίες των πυρηνικών του επιστημόνων, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Σύμφωνα με το Rajanews Μαχαμπαντί δολοφονήθηκε στην επαρχία Νταμαβάντ του Ιράν.

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί, καταδίκασε την δολοφονία του επιστήμονα με ανάρτησή του στο Twitter, ενώ εκτίμησε ότι έγινε για να εμποδίσει το Ιράν από την πρόσβαση στη σύγχρονη επιστήμη.

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της δολοφονίας κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η αυθεντικότητά τους είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα