ΑΘΗΝΑ
12:10
|
16.04.2024
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επιτέθηκαν στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας αργοπορία για τη θέσπιση ανώτατων τιμών χρέωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επιτέθηκαν στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας αργοπορία για τη θέσπιση ανώτατων τιμών χρέωσης επί των τεστ έναντι του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΔ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

«Όταν από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε το αυτονόητο, δηλαδή δωρεάν συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ ήταν ιδεοληπτικός. Οχτώ μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, αφού έχει βγει εκτός ελέγχου και αφού άφησαν τόσο καιρό τον κόσμο να πληρώνει 100 και 150 ευρώ το τεστ προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, η κυβέρνηση θυμήθηκε να βάλει πλαφόν στην τιμή τους, επιβεβαιώνοντας τα εγκληματικά της λάθη τόσους μήνες». «Μόνη λύση η άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών σε τεστ με συνταγογράφησή τους», κατέληξε η ανακοίνωση.

Το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του εκτιμά ότι προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Η σχετική ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει:

«Επί 8 μήνες η Κυβέρνηση επέτρεπε συνειδητά σε ιδιωτικά εργαστήρια να αισχροκερδούν με την τιμή αλλά και την ποιότητα των τεστ για τον COVID -19. Χρεώνοντας τα ακόμη και 10 φορές πάνω από την τιμή αγοράς. Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά από τον Μάρτιο για την διατίμηση τους και την λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Γιατί οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας. Δεν περιμένουμε εξηγήσεις. Γιατί ότι έκανε η Κυβέρνηση ήταν απόλυτα συνειδητό. Υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών. Αλλά θα κριθεί για αυτό από τον ελληνικό λαό.»

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα